RK NADA

U-14: Ragbi 7 Kup Hrvatske

Ragbi Klub Nada, prije 224 dana

U-14: Ragbi 7 Kup Hrvatske

Dan nakon seniorskog prvenstvenog derbija u nedjelju 3.10.2021. u Splitu je održan završni turnir Kupa Hrvatske u Ragbiju 7 za kategoriju mlađih kadeta do 14. godina.

Na turniru su nastupale momčadi 6 hrvatskih klubova: RK Dubrovnik, RK Makarska rivijera, HARK Mladost, RK Nada, RK Sinj i RK Zagreb.

U vrlo zanimljivom nadmetanju ponajboljih hrvatskih kadetskih momčadi pobijedila je kadetska ekipa RK Nada iz Splita. Kadeti Nade u finalu su pobijedili sastav HARK Mladosti rezultatom 20:5. Treće mjesto je osvojila momčad Makarske rivijere pobijedivši Zagreb 25:10. U borbi za 5.mjesto kadeti Sinja su bili bolji od vršnjaka iz RK Dubrovnik s rezultatom 15:10.

Mladi hrvatski ragbijaši i ragbijašice (igraju zajedno u ovom uzrastu) prikazali su vrlo dinamičan i dopadljiv ragbi. Neki od njih pokazali su zavidan nivo tehničko taktičkih vještina poput: Kuvačića RK Nada, Crnobrnje HARK Mladost, Župana Mak. rivijera, Rudničkog RK Zagreb a još bi izdvojili i tri djevojke koje su se sasvim ravnopravno nadmetale sa vršnjacima: Ema Hrkač i Josipa Ivanović RK Nada te Antea Marija Marijančević iz RK Mak. rivijere. Iznenađenje turnira napravili su igrači Mladosti koji su u polufinalu svladali favoriziranu momčad Makarske rivijere.

Pobjednička momčad Nade nastupala je u sastavu: Hrkač, Bejo, Ivanović, Radica, Regjo, Kuvačić, Vidović, Muhar, Solarić, Čulić, Popit i Pisac.

Konačni poredak:

  1. RK Nada
  2. HARK Mladost
  3. RK Makarska Rivijera
  4. RK Zagreb
  5. RK Sinj
  6. RK Dubrovnik

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr