RK NADA

Trčanjem do zdravlja

Ragbi Klub Nada, prije 83 dana

Trčanjem do zdravlja

Povećajte kapacitet svojih pluća i ujedno poboljšajte zdravlje cijelog organizma. Smanjite loš kolesterol i visok krvni tlak redovitim trčanjem.

Svi znamo da je trčanje zdravo, ali mnogi ga ne prakticiraju redovito. Redovito trčanje može pomoći u prevenciji pretilosti, bolesti srca, dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i još mnogo toga. Uz sve to, trčanje će vam poboljšati kvalitetu emocionalnog i mentalnog zdravlja. Odvojite barem 30 minuta dnevno na trčanje i tijelo će vam biti zahvalno.

Trčanje čini sretnim i usporava starenje

Ljudi koji trče imaju više samopouzdanja pošto znaju da su odabrali zdrav način života. Za vrijeme trčanja vaše tijelo oslobađa hormon koji stvara osjećaj sreće, endorfin. Ne trebaju vam nikakve pilule da bi ste se osjećali bolje. Nitko ne voli godine i vremenu ne možemo pobjeći. Trčanje je zaslužno za odgađanje procesa starenja i nekoliko objavljenih studija je to potvrdilo.

Trčanje je dobro za srce i pluća

Dvije srčane klijetke koje ispumpavaju krv prilikom trčanja se povećavaju za 20 posto. Ovaj proces povećava dotok krvi u cijelom tijelu tako da nekoliko organa ima koristi od toga. Trčanje pomaže kod smanjivanja lošeg kolesterola koji je zaslužan za srčane bolesti poput srčanog udara, visokog krvnog tlaka ili moždanog udara. Trčanjem ćete povećati kapacitet svojih pluća i tako poboljšati zdravlje cijelog organizma.

Trčanje pomaže kod mršavljenja

Trčanjem se troše kalorije i pomaže kod mršavljenja. Teško je izračunati koliko se potroši kalorija jer to ovisi o vašoj kilaži i brzini trčanja.

Trčanje je dobro za probavu i kosti

Trčanjem se smanjuje vrijeme koje je potrebno da hrana prođe kroz debelo crijevo što pomaže kod probave. Trčanjem ćete povećati gustoću kostiju nogu i kukova što pomaže pri sprječavanju nastanka osteoporoze i artritisa.

Trčanje je dobro za san

Trčanje će vam pomoći da izbacite sve loše misli iz glave tako da vas očekuje ugodan ostatak dana i bolji san.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr