RK NADA

Split - Europska ragbijaška Meka

Ragbi Klub Nada, 16.05.2022

Split - Europska ragbijaška Meka

Da se dobar glas daleko čuje svjedočimo ovog proljeća na Starom placu – kultnom splitskom sportskom igralištu. Popuštanjem pandemije započele su brojne turneje ragbijaških družina širom svijeta željne sportskog druženja i zabave.

Početkom vikenda svoju desetodnevnu turneju u Splitu i Hrvatskoj započeli su veterani argentinskog PARC-a – Provincias Argentinas Rugby Classic iz Buenos Airesa. Svoja bogata ragbijaška iskustva te vještine ove subote podijelili su s veteranima Nade okupljenih u veteranski klub Ragbi '59. Ponovno smo svjedočili majstorskim potezima vječnih mladića. Doduše sada malo izmijenjene fizionomije, s ponekim viškom kilograma i sijedih vlasi ali još uvijek strastveno zaljubljenih u ragbi.

Vremešni mladići pokazali su ogromno srce, vječnu želju za nadigravanjem te istinsku dječju radost pri svakom uspješno odigranom potezu ili akciji na zelenom travnjaku. Odmjeravanje vještina i snaga na terenu nastavljeno je u ništa manje zahtjevnom tradicionalnom ragbijaškom „trećem poluvremenu“. Uz bogatu trpezu, smijeh i šalu, uz obveznu čašu piva ili vina, polako su otpušteni duhovi iz boca, izmjenjivala se iskustva i uspomene mladosti iz ragbijaških arena diljem svijeta. Obogaćeni za nova poznanstva i prijateljstva sa zajedničkom željom da se opet negdje sretnu druženje je nastavljeno duboko u proljetnu splitsku noć.

Ragbijaši PARC-a deveta su inostrana ragbijaška družina koja je ovog proljeća posjetila Split. Sezonu su koncem ožujka otvorili veterani Heidelberga, najstarijeg sveučilišnog centra u Njemačkoj, krajem travnja i početkom svibnja u Splitu su gostovale dvije veteranske momčadi iz češkog Brna te veteranska momčad Santadera iz Španjolske.

Splitske ragbijašice ugostile su kolegice iz Sofije-Bugarska, cure iz Esztergomi Vitezek – Mađarska, selekciju Monenegro-Crna Gora te djevojke sveučilišne udruge R.U.S. iz nizozemskog Utrechta. Kako je počelo ovog proljeća Stari plac postaje ponovno pretijesan za realizaciju svih ragbijaških programa i aktivnosti. S daljnjim popuštanjem Covid mjera možemo očekivati povratak brojnih britanskih i francuskih momčadi koje su rado dolazile u Split i Dalmaciju po završetku njihove natjecateljske sezone.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr