RK NADA

Savjeti za trenere ragbija: razvoj pet temeljnih vještina

Ragbi Klub Nada, prije 77 dana

Savjeti za trenere ragbija: razvoj pet temeljnih vještina

Kao trener uvijek tražite zanimljive nove načine za poboljšanje vještina svojih igrača, ali ponekad kada počinjete s novim igračima može biti teško znati koje su im vještine najpotrebnije. Usredotočite se na pet temeljnih koje čine dobrog ragbijaša.

1. Dodavanje

Bez obzira na poziciju koju igrač na kraju igra, dodavanje će biti temeljni dio njegove uloge. Nema opravdanja za bilo kojeg igrača koji ne može učinkovito isporučiti razna dodavanja ili odabrati najbolje dodavanje u različitim situacijama.

2. Trčanje

Ključne vještine trčanja zajedničke svim igračima - ubrzanje, promjena ritma, promjena smjera i učinkovito trčanje bočno i unatrag.

3. Igra podrške

Svi igrači moraju razumjeti svoju ulogu kako bi osigurali kvalitetnu podršku.

4. Obaranje

Igrači moraju biti u mogućnosti izvršiti različita obaranja u različitim situacijama, i to učinkovito. Cilj vašeg tima trebao bi biti da su svi igrači kompetentni u situacijama jedan na jedan.

5. Donošenje odluka

Neki igrači su prirodni donositelji odluka, ali važno je da svi vaši igrači nauče kako donositi dobre odluke pod pritiskom većinu vremena.

Kao i kod većine kompleksnih vještina, donošenje odluka može se razviti samo opetovanim donošenjem odluka u stvarnom vremenu.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr