RK NADA

RK Sinj - RK Nada: II. kolo - Regional Rugby Championship 2022.

Ragbi Klub Nada, prije 221 dan

RK Sinj - RK Nada: II. kolo - Regional Rugby Championship 2022.

Na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ u Sinju, mjesec dana nakon finala Kupa Hrvatske očekuje nas novi izuzetno zanimljiv susret dalmatinskih ragbijaša. Ovaj put u okviru regionalnog RRC natjecanja.

Nakon uspješno završenog ciklusa natjecanja reprezentacije, gdje su mladići oba dalmatinska prvoligaša dali značajan obol kolegama u kockastim dresovima, konačno osiguravši plasman Hrvatske u viši europski rang natjecanja, vraćamo se klupskim natjecanjima.

Popunivši kvalitetno redove ove godine preporođena momčad Sinja već u prvim ovosezonskim utakmicama u Kupu Hrvatske pokazala je značajan napredak i spremnost da se uspješno nosi s najboljim hrvatskim klubovima. Momčad je izuzetno motivirana da još jednom podijeli megdan s najuspješnijom hrvatskom ragbijaškom družinom iz Splita te da im se revanširaju za tijesni poraz u finalu Kupa Hrvatske.

S druge strane Nada, kao istinski bastion hrvatskog ragbija i jedan od najuspješnijih splitskih sportskih klubova već dugi niz godina uspješno odolijeva pokušajima sa sjevera i juga Hrvatske da je se makne s trona najuspješnije hrvatske ragbijaške momčadi. Često prolazeći kroz Scile i Haribde amaterskog sporta Nada je uvijek pronalazila način da se izvanrednom upornošću i žrtvom izvuče iz poteškoća stvarajući pobjednički mentalitet i nesalomljivi duh splitske momčadi.

Regionalno natjecanje uvijek je bilo pozitivan izazov za splitsku momčad željnu stalnog dokazivanja i van granica Lijepe naše. U nadi da će ovo natjecanje ponovno dobiti okvire kakve zaslužuje i kakve je imalo prije svjetske pandemije splitska momčad sprema se za subotnji dalmatinski megdan u Sinju.

Obje momčadi tri tjedna su trenirale bez reprezentativaca, glavnih nositelja igre, stoga će bit zanimljivo ispratiti što su nam stručna vodstva pripremili za subotnji susret. Na dupkom ispunjenom igralištu SC na sinjskoj Trnovači vjerujemo očekuje nas još jedan neizvjestan i zanimljiv susret ponajboljih dalmatinskih ragbijaša.

Utakmicu II kola RRC Sinj - Nada sudit će S. Leskovar iz Ljubljane.

Sinj 23.04.2022. RK Sinj – RK Nada

SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 15:00 sati

Ante prije 220 dana

Nada poludi!


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr