RK NADA

RK Nada - ZRS: III. kolo - Regional Rugby Championship 2022.

Ragbi Klub Nada, prije 313 dana

RK Nada - ZRS: III. kolo - Regional Rugby Championship 2022.

Utakmice III. kola regionalnog ragbi natjecanja ovog vikenda odigrat će se na dva kultna ragbijaška igrališta na ovim prostorima. U Splitu na Starom placu Nada dočekuje selekciju ZRS (Zagrebački ragbijaški savez) dok će u Ljubljani na Ovalu u Stanežiče, najkvalitetnija slovenska momčad ugostit ragbijaše Sinja.

Momčad ZRS nakon dvije pobjede dolazi na bastion hrvatskog ragbija, na čuveno splitsko igralište pod Marjanom, podijeliti megdan sa ragbijašima Nade. Selekcija igrača zagrebačkih klubova pokušat će u regionalnom natjecanju preoteti primat splitskog kluba. Momčad ZRS kvalitetno je pokrivena na svim pozicijama i biti će to sigurno veliki ispit za splitske ragbijaše.

Splitska momčad unatoč problemima s kompletiranjem sastava ovog proljeća niže pobjede. Trofej pobjednika Kupa Hrvatske već je u vitrinama splitskog kluba. Nadinu momčad odlikuje izuzetan pobjednički mentalitet, koji se generacijama njeguje i prenosi.

Unatoč priličnoj fluktuaciji igrača i stalnim promjenama unutar sastava splitske momčadi, Nada kad je to najpotrebnije izvuče dodatnu energiju i momčad u odlučujućim utakmicama besprijekorno funkcionira. Što je izazov veći, zahtjevniji, splitska momčad igra kvalitetnije.

Krema hrvatskog ragbija koja je i na reprezentativnom nivou ove godine postigla zavidan uspjeh plasiravši se u kvalitetniju europsku skupinu istrčat će u subotu na travnjak Starog placa. Nada protiv selekcije zagrebačkih klubova u okršaju za prestiž u regionalnom natjecanju.

Krešimir Čorić i Nik Jurišić još jednom će predvodit svoje momčadi u novom epskom sportskom okršaju hrvatskog sjevera i juga. Razlog sasvim dovoljan da se dupkom ispune tribine Starog placa ljubiteljima ragbija.

Utakmicu će kao glavni sudac voditi Petra Drušković.

Iako malo u sjeni splitskog susreta vrlo zanimljivo trebalo bi biti i na Ovalu u Ljubljani. Obje momčadi unatoč porazima u dosadašnjem tijeku natjecanja prikazali vrlo su kvalitetan i dopadljiv ragbi. Igrajući vrlo otvoreno, bez zadrške, hrabro i beskompromisno, dobro su namučile svoje protivnike u prethodnim kolima.

Na strani slovenskog prvaka je domaći teren i dugogodišnje iskustvo igranja u regionalnom natjecanju. S duge strane Sinj je ove sezone odlučio rušiti predrasude željan dokazivanja u međunarodnoj konkurenciji. Nakon nekoliko izrazito tijesnih poraza, nadaju se da će se i njima Fortuna jednom nasmiješiti.

Glavni sudac u Ljubljani biti će Ivan Zelić.

RRC 2022. III. kolo

Split 14.05.2022. RK Nada – ZRS

Igralište RK Nada – Stari plac 15,00 sati

Ljubljana 14.05.2022. RC Ljubljana – RK Sinj

Igralište Oval Stanežiče 15,00 sati

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr