RK NADA

RK Nada Split - RK Čelik Zenica

Ragbi Klub Nada, 10.05.2018

RK Nada Split - RK Čelik Zenica

Nakon trotjedne pauze zbog ciklusa utakmica reprezentacija u okviru Europskog prvenstva proljetna ragbijaška natjecanja nastavljaju se utakmicama regionalne RRC lige.

Hrvatski prvak Ragbi klub Nada na Starom placu dočekuje prvaka susjedne Bosne i Hercegovine momčad Čelika iz Zenice. Obje momčadi u ovogodišnjem ciklusu natjecanja odigrale su po dvije utakmice.

Nada je u Splitu pobijedila momčad Dalmacije a tijesno izgubila u Ljubljani, dok su gosti iz Zenice pobijedili tijesno momčad Zagrebačkog ragbi saveza kod kuće te također izgubili na gostovanju u Ljubljani.

Susret starih rivala u Splitu zasigurno će nam donijeti pregršt uzbuđenja te ispisati nova poglavlja u susretima ovih dvaju klubova. Obje momčadi zbog nastupa velikog broja igrača za nacionalne selekcije posljednjih mjesec dana trenirale su u otežanim uvjetima. U svim dosadašnjim susretima Nade i Čelika igrači obje momčadi bile su izuzetno motivirani pa tako i u nedjelju očekujemo zanimljivu i kvalitetnu ragbi predstavu.

Kao i uvijek ragbijaši su pokazivali empatiju prema problemima pojedinih članova našeg društva s posebnim naglaskom na najmlađe pripadnike naše zajednice. Tako će i u nedjelju ragbijaši Nade i Čelika dati javnu podršku Udrugi Dravet sindrom Hrvatska. Naime u Splitu se ove godine u vremenu od 11-13.svibnja održava III edukacija za roditelje djece s Dravet sindromom. Na edukaciji će sudjelovati eminentni stručnjaci iz svih KBC u RH. Dravet sindrom je poznat kao teška mioklonaepilepsija od djetinjstva (SMEI), rijetka je i iznimno teška epilepsija koja počinje u ranom djetinjstvu. Početni napadi u obliku generaliziranih toničko kloničkih napadaja javljaju se u prvoj godini najčešće vezani uz visoku temperaturu (složene febrilne konvulzije) a s razvojem bolesti napadi postaju učestaliji i ustrajniji te dolazi do psihomotorne retardacije i drugih neuroloških deficita. Zbog brojnih poremećaja pacijentima s Dravet sindromom potrebna je konstantna njega i nadzor u svakom trenutku, 24 sata dnevno, čitav život. Stalna njega i 24-satni nadzor emocionalno je i fizički iscrpljujuć kako za dijete tako i za sve članove njihovih obitelji.

Na ovaj skroman način sportaši ragbijaši koji su imali sreće da žive zdravo žele velikodušno pomoći upoznavanju šire javnosti s ovom rijetkom i teškom bolešću.

U subotu 12. svibnja na igralištu SC "Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol" momčad Dalmacije spočetkom u 16:00 sati dočekuje momčad Ljubljane.

WRRS

U okviru regionalnog natjecanja R-7 za žene ragbijašice Nade ovaj vikend gostuju u Derventi. RK Gladijatori iz Dervente domaćin je drugog regionalnog turnira za žene.

Na turniru sudjeluju RK Nada Split, RK Olimpija Ljubljana, ŽARK Mladost i ŽRK Zagreb iz Zagreba te domaćin RK Gladijator.

Ostalo

Najmlađi članovi RK Nada pripadnici Ragbi škole splitskog kluba u kategorijama U-8, U-10, U-12 zajedno s vršnjacima iz RK Brač u petak putuju u Treviso na najveći europski turnir za djecu od 6-14 godina 40° Torneo Mini Rugby.

Bogat ragbijaški vikend završavamo s najavom veteranskog susreta RK Ragbi '59 i Spartans RFC koji se igra u petak 11.5. 2018. s početkom u 18:00 sati na Starom placu.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr