RK NADA

RK Nada - RK Zagreb: Kup Hrvatske 2021. finale

Ragbi Klub Nada, 29.04.2021

RK Nada - RK Zagreb: Kup Hrvatske 2021. finale

U finalu seniorskog Kupa Hrvatske u ragbiju, ove subote na igralištu SC u Sinju igrat će momčadi RK Nada i RK Zagreb.

Nada je zaslužila plasman u finale Kupa, značajnom pobjedom na Krtičnjaku protiv branitelja naslova, momčadi Mladosti. Svoje mjesto u finalu, momčad Zagreba, je zaslužila izvanredno glatkom i uvjerljivom pobjedom nad favoriziranom momčadi Sinja na svom Rudešu.

Prema dosad viđenom očekuje nas vrlo zanimljiv susret dvaju sasvim različitih modela momčadi. Na jednoj strani iskusnija splitska momčad s jasnom izgrađenom strukturom i s točno definiranim zonama odgovornosti igrača, protiv mlade, još u fazi strukturiranja, vrlo ambiciozne momčadi Zagreba, željne dokazivanja i gladne trofeja.

Ragbi klub Zagreb spada u uspješnije hrvatske ragbijaške klubove. U svojim vitrinama posjeduje 8 pehara s naslovom Državnog prvaka, 7 trofeja Pobjednika Kupa, a jednom, u sezoni 2005/2006. su bili i prvaci Interlige. Posljednji seniorski trofej u Kupu osvojili su 2003. godine.

Unazad nekoliko godina RK Zagreb dovođenjem vrsnih stručnjaka, trenera i igrača započeo je s projekt unapređenja stručnog rada u klubu te stvaranja seniorske momčadi sposobne da se ponovno bori za trofeje. Pobjedom nad Sinjom i plasmanom u finale Kupa dokazuju da su na pravom putu.

Ragbi utakmica između Sinja i Zagreba
Detalji sa utakmice Sinj - Zagreb

Splitska momčad u tri dosad odigrane utakmice ovog proljeća pokazala je zavidnu mentalnu i fizičku čvrstoću te ogromnu moć. Posebno je impresionirala čvrstoća karaktera i snaga volje splitske momčadi izražena u donošenju najkvalitetnijih odluka i rješenja u kriznim situacijama na igralištu.

Nada je na zaista impresivan način riješila sva tri vrlo teška i zahtjevna susreta na početku proljetne sezone. Momčad je spremna i motivirana da nakon subotnjeg susreta i drugi značajan trofej ove sezone vrati u vitrine kluba na Starom placu.

Finale Kupa Hrvatske u Sinju sudit će Ivan Zelić uz asistenciju Petra Matošić i Petre Drušković.

Filip 30.04.2021

Ajmo Nada! Samo jako kao i uvijek! 💪❤️


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr