RK NADA

Ragbijaški derbi na „Krtičnjaku“

Ragbi Klub Nada, prije 47 dana

Ragbijaški derbi na „Krtičnjaku“

Peto kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam novi obračun dalmatinskih i zagrebačkih klubova.

U Zagrebu na popularnom ragbijaškom Krtičnjaku vodeća Mladost dočekuje momčad Nade a u Sinju na igralištu SC na Trnovači momčad Sinja dočekuje momčad Zagreba. Obje utakmice pored tradicionalnog rivalstva ovaj put bitno utječu na rasplet ovogodišnjeg prvenstva.

Ukoliko igrači Mladosti pobijede u subotnjem susretu osiguravaju prvo mjesto na tablici i domaćinstvo u finalnoj utakmici za državnog prvaka.

N. Jurišić, J. Vlašić I M. Buljac - HARK Mladost
N. Jurišić, J. Vlašić I M. Buljac - HARK Mladost

Ukoliko Nada pobijedi, dobivši bonus poen, vraća se u trku i borbu za plasman u finale PH ponovno čini neizvjesnom. Ako Nada izgubi predstoji joj borba za drugo mjesto sa momčadi Zagreba a finale PH tada se sigurno igra u Zagrebu.

Trenutno drugoplasirana momčad Zagreba ima prilično težak raspored. Ove subote gostuju u Sinju i trebaju ima bodovi kako bi zadržali drugo mjesto koje vodi u finale PH. Tjedan iza čeka ih gostovanje u Splitu gdje će se vrlo vjerojatno u međusobnom zaostalom susretu s Nadom riješiti pitanje drugog finalista ovogodišnjeg ragbijaškog prvenstva.

U cijeloj priči nešto će se pitati i ragbijaše Sinja koji dosad nisu osjetili slast pobjede ali mogu iznenaditi i pomrsiti račune momčadi Zagreba ili Nade u posljednjem VI kolu. Do ove subote sve je otvoreno te je sigurno da će utakmice ovog kola privući pažnju ljubitelja ragbija u Hrvatskoj.

RK Sinj čeka prvu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu
RK Sinj čeka prvu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu

Pored seniorskog derbija bogat ragbijaški vikend u Zagrebu upotpunit će juniori do 18 te kadeti do 14 godina. U subotu i nedjelju kadeti igraju I. turnir Prvenstva Hrvatske a njihove stariji kolege juniori do 18. godina u nedjelju će na turniru odlučivati o pobjedniku Kupa Hrvatske u Ragbiju 7.

RAGBI - Prvenstvo Hrvatske V kolo

Zagreb, 23.10.2021. HARK Mladost - RK Nada

Igralište Mladosti 15:00 sati

Sinj, 23.10.2021. RK Sinj - RK Zagreb

Igralište SC Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 15,00 sati

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr