RK NADA

Prvenstvo Hrvatske Ragbi 7 - Seniori 2022: Ragbijaši RK Zagreb slavili na Rudešu!

Ragbi Klub Nada, 31.05.2022

Prvenstvo Hrvatske Ragbi 7 - Seniori 2022: Ragbijaši RK Zagreb slavili na Rudešu!

Na II turniru Prvenstva Hrvatske u Ragbiju 7 momčad RK Zagreb zasluženo je osvojila prvo mjesto, zaslužila novih 11 bodova što im je u donijelo prvo mjesto u ukupnom poretku te titulu Prvaka Hrvatske u Ragbiju 7 za 2022. godinu.

Nakon 16 godina posta u seniorskoj konkurenciji bijeli zagrebački lavovi uspjeli su se domoći novog vrijednog trofeja. Izabranici trenera Hrvoja Bartolića oba turnira odigrali su u kontinuitetu kvalitetno, bez većih oscilacija, upisali 9 pobjeda u 10 susreta te uz jedno prvo i jedno drugo mjesto zasluženo osvojili titulu Prvaka Hrvatske u Ragbiju 7 za 2022. godinu.

Na jučer odigranom turniru na Rudešu u grupnoj fazi natjecanja osvojili su prvo mjesto ispred gradskih rivala ragbijaša HARK Mladosti. U polufinalu pobijedili su glavnog konkurenta za naslov, momčad splitske Nade, da bi naslov u finalu potvrdili još jednom pobjedom nad igračima HARK Mladosti. Splitska momčad, ragbijaši Nade, nakon prvog mjesta u Splitu sa znatno promijenjenim sastavom nastupila je u Zagrebu i osvojila „tek“ 4. mjesto što im je donijelo ukupno II mjesto u generalnom poretku. Na kraju uzbudljivih nadmetanja na oba turnira pobjedu je zasluženo odnijela momčad koja je u kontinuitetu odigrala ujednačeno kvalitetno te pokazala najviše vještine i strasti u ovogodišnjem prvenstvu.

Ovogodišnju titulu Prvaka Hrvatske u Ragbiju 7 za RK Zagreb osvojili su: Marko Dujić, Vid Vukovac, Šimun Krmek, Martin Rešković, Marko Livaić, Lauro Kostić, Ervin Kostanjšak, Armin Čerim, Niko Vranešević, Luka Ban, Andro Jurki i Mahir Biškić. Zagrebačke mladiće vodio je trener Hrvoje Bartolić.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr