RK NADA

Održan 7. Memorijalni turnir u mini ragbiju „Mihovil Radja“

Ragbi Klub Nada, prije 232 dana

Održan 7. Memorijalni turnir u mini ragbiju „Mihovil Radja“

U subotu 30.9. i nedjelju 1.10. na Nadinom igralištu održan je 7. Memorijalni turnir u mini ragbiju „Mihovil Radja“. Turnir se održava u čast istaknutog dugogodišnjeg igrača, kapetana, trenera i predsjednika Ragbi kluba Nada te istaknutog sportskog neimara Splita i Hrvatske.

Ovogodišnji turnir je održan uz pomoć Ministarstva turizma i sporta jer je projekt ovogodišnjeg turnira prošao na natječaju Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja.

Na turniru je sudjelovalo preko 150 malih ragbijaša. Iz BIH, Hrvatske i Italije. Iz inozemstva su stigli mladi ragbijaši i ragbijašice Ragbi klub Čelik Zenica, i RK Herceg Mostar (Bosna i Hercegovina) te pripadnice i pripadnici RC Over bug line - Codroipo (Italija) koja su i ove godine dobili priznanje za klub koji je prešao najviše kilometara da bi sudjelovao na turniru.

Od hrvatskih klubova na turniru su sudjelovale momčadi: RK Brač, RK Dubrovnik, RK Makarska Riviera, HARK Mladost, RK Sinj i domaćin RK Nada. Mladi igrači i igračice u kategorijama do 8, 10 i 12 godina su s puno strasti prikazivali svoje vještine u igri s ragbi loptom dok su ih s tribina glasno bodrili njihovi suigrači, prijatelji, roditelji, bake i djedovi.

U sklopu turnira održano je predavanje nutricionistkinje Dragane Olujić pod naslovom „Zdrava prehrana i prevencija pretilosti“, a mladi ragbijaši, njihove treneri i roditelji su dobili čitav niz praktičnih savjeta što jesti tijekom dana te prije i nakon treninga.

Po završetku svih uzbudljivih utakmica na legendarnom Starom Placu koji su igrane u subotu i nedjelju svim klubovima su pripale zaslužena priznanja i nagrade.

Nakon podjela priznanja svi mali ragbijaši su skupa sjeli za zajednički stol te uz zdravi obroka s nestrpljenjem čekali dijeljenje „domaćih“ kolača koje su pripremile vrijedne mame mladih splitskih ragbijaša. Za stolom su se tako stjecala nova prijateljstva, pričale dogodovštine s netom završenih utakmica odnosno razmjenjivala iskustva s prethodnih turnira.

Slobodno možemo reći da je 7. izdanje Memorijalnog turnira u mini ragbiju „Mihovil Radja“ sasvim ispunilo sva očekivanja organizatora i gostiju i vjerujemo da će dogodine sudjelovati još i više momčadi.

Na kraju su se predstavnici splitskog kluba zahvalili svim gostima, sudionicima turnira, sucima i delegatima, volonterima kluba, te vrijednim roditeljima uz želju da se svi skupa nađemo i dogodine na 8. izdanju ovog sve popularnijeg turnira za najmlađe kategorije ragbijaša.

Konačni poredak u kategoriji do 12 godina:

 1. RK Nada
 2. RK Sinj
 3. RC Over bug line - Codroipo
 4. RK Čelik
 5. HARK Mladost
 6. RK Dubrovnik

Konačni poredak u kategoriji do 10 godina:

 1. RK Čelik
 2. RK Nada
 3. RK Sinj
 4. RK Brač
 5. RK Makarska Riviera

Konačni poredak u kategoriji do 8 godina:

 1. RK Čelik
 2. RK Sinj
 3. Selekcija klubova RK Nada, RK Herceg i RK Makarska Riviera

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr