RK NADA

Odigran 6.Memorijalni turnir mini ragbija „Mihovil Radja“

Ragbi Klub Nada, 11.10.2022

Odigran 6.Memorijalni turnir mini ragbija „Mihovil Radja“

U nedjelju 9.10. na Nadinom igralištu održan jer 6. Memorijalni turnir u mini ragbiju „Mihovil Radja“. Turnir u čast istaknutog dugogodišnjeg igrača, kapetana, trenera i predsjednika Ragbi kluba Nada te istaknutog ragbijaškog neimara i športskog djelatnika Splita i Hrvatske.

Na turniru je sudjelovalo preko 200 malih ragbijaša iz BIH, Hrvatske i Italije. Iz inozemstva su stigli mladi ragbijaši i ragbijašice Ragbi klub Čelik Zenica, i RK Herceg Mostar (Bosna i Hercegovina) te pripadnice i pripadnici RC Over bug line - Codroipo (Italija) koja su dobili i nagradu kao klub koji je prešao najviše kilometara da bi sudjelovao na turniru.

Od hrvatskih klubova na turniru su sudjelovale momčadi: RK Brač, RK Novi Zagreb (pojačan s nekoliko igrača RK Sisak), RK Dubrovnik i RK Makarska Riviera, Ragbi Klub "Sinj" i domaćin RK Nada.

Mladi igrači i igračice u kategorijama do 8, 10 i 12 godina s puno žara pokazivali su svoje vještine u igri s ragbi loptom dok su ih sa strane glasno bodrili njihovi suigrači, treneri, mame, tate, bake i djedovi.

Nakon uzbudljivih okršaja na zelenom travnjaku najboljima su pripale zaslužene nagrade i priznanja.

Kao i uvijek dosad, čuveno ragbijaško „treće poluvreme“ bilo je prilika da svi skupa sjednu za zajednički stol uz obrok za okrijepu mladih sportaša pripremljen od strane nadinih volontera. S nestrpljenjem se čekalo dijeljenje kolača koje su pripremile vrijedne mame mladih splitskih ragbijaša. Za stolom se stječu nova poznanstva i prijateljstva „za cijeli život“, pričaju se dogodovštine s netom završenih utakmica odnosno razmjenjuju iskustva s prethodnih turnira.

Slobodno možemo reći da je i 6. izdanje Memorijalnog turnira u mini ragbiju „Mihovil Radja“ sasvim ispunilo očekivanja organizatora i gostiju. Preko 200 mladih ragbijaša i ragbijašica razvrstanih u 15 momčadi uživalo je na travnjaku Starog placa. Na kraju su se predstavnici splitskog kluba zahvalili svim gostima, sudionicima turnira, sucima i delegatima, volonterima kluba, te vrijednim mamama uz želju da se svi skupa nađemo, sretnemo i dogodine na 7. izdanju ovog sve popularnijeg turnira za najmlađe kategorije ragbijaša.

Konačni poredak u kategoriji do 12 godina:

 1. RC Over bug line - Codroipo
 2. RK Sinj
 3. RK Novi Zagreb
 4. RK Čelik
 5. RK Nada

Konačni poredak u kategoriji do 10 godina:

 1. RK Nada
 2. RK Sinj
 3. RC Over bug line - Codroipo
 4. RK Brač
 5. RK Čelik
 6. RK Makarska Riviera

Konačni poredak u kategoriji do 8 godina:

 1. RK Nada
 2. RK Sinj
 3. RK Čelik
 4. RK Makarska Riviera

Mama 03.11.2022

Bravo Nada


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr