RK NADA

OCEANS APART: Pohlepa, izdaja i pacifički ragbi

Ragbi Klub Nada, prije 64 dana

OCEANS APART: Pohlepa, izdaja i pacifički ragbi

Bivši kapetan Samoe Dan Leo žrtvovao je vlastitu karijeru kako bi se suprotstavio korupciji u Samoanskom ragbijaškom savezu. Sada se uhvatio u koštac s vezom između pacifičkog otočja i modernog ragbija - kako bi nam otkrio tamnu stranu sporta.

Uz sve probleme u kojima se nalazi ragbi savez tijekom pandemije, lako je zaboraviti da nije sve baš tako pošteno i fer kao što se očekuje od samih ragbijaša. Daniel Leo jedan je čovjek koji se bori sa statusom quo u posljednjih šest godina.

Bivši skupaš Samoe (38) poznato je lice u britanskom ragbiju, jer je igrao za Wasps, London Irish i London Welsh. Leo pokušava imati još veći utjecaj na sport u mirovini. Direktor je programa Pacific Rugby Players Welfare, osnovanog prije četiri godine za podršku igračima i obiteljima tijekom i nakon njihove inozemne karijere.

Zadnje tri godine je proveo radeći na Oceans Apart: Greed, Betrayal & Pacific Rugby. U ovom kratkom video isječku govore: Manu Tuilagi (igrač Samoe), Ben Ryan (engleski trener), Rupeni Caucaunibuca (bivši igrač Fidžia), Inga Tuigamala (bivši igrač Samoe), Pat Lam (trener i bivši igrač Samoe), Charles Piutau (igrač Novog Zelanda), James Haskell (bivši igrač Engleske) i ostali.

https://twitter.com/danleo82/status/1328430217535242240

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr