RK NADA

Najava utakmice RK Nada - RK Sinj za 07.11.2020

Ragbi Klub Nada, prije 115 dana

Najava utakmice RK Nada - RK Sinj za 07.11.2020

Subota 7. studenog donosi nam prvi ovogodišnji susret dalmatinskih prvoligaša. Na Starom placu ragbijaši Nade dočekuju momčad Sinja u zaostaloj, odgođenoj utakmici 3. kola Prvenstva Hrvatske koja se trebala igrati 17. listopada.

U međuvremenu Nada je upisala dvije vrijedne pobjede protiv aktualnog prvaka, momčadi zagrebačke Mladosti. Splitski ragbijaši unatoč brojnim poteškoćama vezanih za stalnu fluktuaciju igračkog kadra u pozitivnom ozračju iščekuju subotnji susret. Protiv sinjske momčadi, Nada će tražit nastavak pozitivnih rezultata i potvrdu solidne i vrlo angažirane igre koju je pokazala u dvije izvanredno teške i zahtjevne utakmice protiv odlične momčadi Mladosti.

Iako stalno igra bez 5-6 standardnih prvotimaca, Nada pokazuje širinu i kvalitetu igračkog kadra te uz maksimalnu angažiranost svih raspoloživih igrača čvrsto drži čelno mjesto na prvenstvenoj tablici. Svaka čast članovima stručnog stožera splitske momčadi, koji u zaista nesvakidašnjim uvjetima, stalno pronalaze načina da iz tjedna u tjedan, iz utakmice u utakmicu, iznova preslažu momčad i uspješno pronalaze najkvalitetnija rješenja u odgovarajućem trenutku.

Ragbijaši Nade - J. Popović i I. Perić

ragbijaši nade popivić i perić

Splitska momčad bez obzira u kojem sastavu istrčala na teren pokazuje silnu motiviranost, želju za pobjedama i stalnim dokazivanjem. Probudio se onaj generacijama splitskih sportaša njegovan splitski dišpet da u trenucima kad je teško, kad te muče ozljede, izostanci standardnih prvotimaca, pronađeš pozitivnu energiju i cijelog sebe daš u ostvarenje zajedničkog cilja.

Želja splitskih ragbijaša da konačno, nakon tri godine, dohvate startnu jedinicu te finalni susret za prvaka ponovno dovedu u Split, postala je realna i vrlo blizu ostvarenja. Da bi se ta želja do kraja realizirala, nakon dviju hvale vrijednih pobjeda nad aktualnim prvakom, ove subote treba ostvariti pobjedu nad standardno neugodnim lokalnim rivalom.

Ragbijaš Sinja - Niko Pavlović

Ragbijaš Sinja Niko Pavlović

Momčad Sinja, nakon poraza u finalu Kupa na početku jesenje sezone, upisala je proteklog vikenda još jedan tijesan i gorak poraz protiv Mladosti. Ovaj put u Sinju, na svom igralištu u okviru SC na Trnovači, priliku za revanš zagrebačkoj momčadi, propustili su u posljednjim minutama utakmice. Tih bolnih i neugodnih ožiljaka, sinjska momčad, najlakše bi se riješila pobjedom nad velikim lokalnim rivalom na njegovom Starom placu.

Iako i oni (poput Nade) muku muče sa kompletiranjem momčadi i stalnošću sastava možemo biti sigurni da će mladići predvođeni Markom Grčićem dati sve od sebe da dođu do povoljnog rezultata u subotnjem susretu.

Ragbijaš Nade - Duje Plazibat

null

Susret dvaju dalmatinskih ragbijaških klubova tradicionalno je izazivao pažnju javnosti, ali zbog novih mjera Stožera civilne zaštite, nažalost, ovaj put utakmici će moći prisustvovati samo službene osobe vezane za tehničku realizaciju susreta.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr