RK NADA

Nada u Ljubljanu, Sinj u finalu Kupa

Ragbi Klub Nada, 30.03.2018

Podijeli ako

Derbi starih regionalnih rivala ovaj vikend igra se u Ljubljani.

Nada je ovogodišnje regionalnonatjecanje otvorila pobjedom nad selekcijom Dalmacije u Splitu, dok je Ljubljana nakon dugog vodstva tijesno izgubila susret u Zagrebu, protiv momčadi Zagrebačkog ragbijaškog saveza (ZRS).Bez obzira na prethodno iznijete rezultate novi susret ovih rivala u Ljubljani donosi nam uvijek još jednu uzbudljivu i neizvjesnu ragbijašku priču.Ivan Miljak, pouzdani reprezentativni stup zbogozljede ruke sigurno neće biti u sastavu splitske momčadi a upitan je i nastup Ive Perića.Domaćamomčad očekuje se u svom punom sastavu. Na put u Ljubljanu sa seniorima će i seniorke Nade.U sklopu priprema za natjecateljsku sezonuragbijašice Nade odmjerit će snage s igračicama Ljubljane i ŽRK Zagreb

RRC Ljubljana, 31.03.2018.

RK Ljubljana - RK Nada

Igralište Oval 14:00 sati

Finale Kupa Hrvatske

Dan uoči Uskrsa na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku dobit ćemo pobjednika Kupa Hrvatske uragbiju. Ove godine priliku da osvoje vrijedan trofej stekli su momčadi Mladosti i Sinja.Obje strane jednako motivirane ulaze u susret. Mladost, koja želi okruniti jednu od najuspješnijih klupskih sezona, ima priliku da šesti put osvoji vrijedan pokal.To im je zadnji put uspjelo 2015. godine, a već se nakupilo dosta prašine na trofeje osvojene davnih 1959, 1961, 1962 i 1967. godine.

S druge strane momčad Sinja nakon dva neuspjela pokušaja 1999. i 2014. godine, u svom trećem finalu ima priliku da po prvi put dođe do vrijednog trofeja.Pred voditeljima momčadi Ivanom Šutom i Markom Grčićem odgovoran je zadatak da mudro iskoriste izuzetnu motiviranost i sav energetski potencijal momčadida nakon 80 minuta beskompromisne borbe dođu do željenog cilja.

Mladost će u finalu na domaćem terenu istrčati bez ozlijeđenog kapetana i glavnog organizatora igre Nika Jurišića. Njegovu ulogu preuzet će iskusni Saša Sekovanec. Vodstvo zagrebačke momčadi svjesno je da ih očekuje teška utakmica ali smatraju da još uvijek imaju dovoljno aduta da pobjednički pokal na kraju završi u njihovim rukama. Ohrabreni sigurnom pobjedom u polufinalnom susretu s Makarskom rivijerom, momčad Sinja dolazi kompletna u Zagreb.U prošlom prvenstvenom susretu, igranom u Zagrebu, Sinjani su uspjeli pobijediti favoriziranu momčad Mladosti. Potomci alkara vjeruju da to mogu ponoviti i u finalu Kupa.Kome će se sreća ovaj put nakloniti vidjet ćemo u subotnjem susretu.Za obje momčadi dugih, teškihi neizvjesnih osamdeset minuta beskompromisne borbe za svaki pedalj terena na Krtičnjaku. Za sve ostale ljubitelje ragbija povod za dobar provod i čestitke konačnom pobjedniku.

Zagreb, 31.03.2018.

HARK Mladost - RK Sinj

Igralište Mladosti 14:00 sati


Mladost vratila Kup na Savu!


Kup Hrvatske - polufinale

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr