RK NADA

„Krepat ma ne molat“ - X. veteranski festival Adria 2022.

Ragbi Klub Nada, 02.05.2022

„Krepat ma ne molat“ - X. veteranski festival Adria 2022.

Da još uvijek ima ulja u svići pokazali su nam ragbijaški veterani na X. veteranskom festivalu Adria 2022.

Ugodno proljetno popodne na Starom placu prošlo je učas, dok smo svjedočili majstorskim potezima vječnih mladića zaljubljenih u ragbi. Atraktivna dodavanja, čvrsta hvatanja i obaranja, finte pune drskosti i vica a nadasve poštovanje i respekt izmjenjivali su se tijekom nedjeljnog popodneva u 6 međusobnih susreta na kultnom travnjaku podno Marjana.

Pod zajedničkim geslom „Krepat ma ne molat“ ili u razumljivijem prijevodu „Umrijeti ali ne pustiti, ne odustati“ vremešni mladići pokazali su ogromno srce, vječnu želju za nadigravanjem te istinsku dječju radost pri svakom dobro odigranom akcijom ili potezom. Na kraju, po uvaženoj ragbijaškoj tradiciji svugdje u svijetu kad ljuti, žestoki bojevi na travnjaku završe, zajedničko druženje je nastavljeno u veliko društvenoj sali splitskog kluba.

U dvorištu pored čuvene murve, koja već više od stoljeća u svojim godovima brižno prikuplja i čuva brojne uspomene splitskih i gostujućih sportaša, njihove snove, nade, radosti i tuge. Tako je i ovaj X. festival splitskih veterana završio uz bogatu trpezu, uz bezbroj oživljenih uspomena i priča uz zajedničku želju svih sudionika da se ponovno sretnu te podijele radost i ljubav prema životu kao i sportu koji im je ispunio život.

U veteranskoj ragbijaškoj tradiciji postignuti rezultati se vode ali ne ističu, ali se zato ističu najstariji sudionici turnira. Ove godine to vrijedno priznanje na splitskom turniru zaslužio je Martin Machaček član češke momčadi Bystric Brno sa navršenih 67 godina i 5 mjeseci.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr