RK NADA

Kapetan Argentine suspendiran zbog uvredljivih objava na društvenim mrežama

Ragbi Klub Nada, prije 50 dana

Kapetan Argentine suspendiran zbog uvredljivih objava na društvenim mrežama

Argentinski ragbi-savez suspendirao je kapetana Pabla Materu i još dvojicu članova reprezentacije zbog "diskriminatornih i ksenofobnih" komentara koje su igrači objavili na društvenim mrežama.

„Argentinski ragbi savez najoštrije osuđuje diskriminatorne i ksenofobne komentare koje su članovi tima Los Pumas objavili na društvenim mrežama i, na hitnom sastanku, Upravni odbor donosi odluku:

Suspendirati Pabla Materu, Guida Pettija i Santiaga Socina iz reprezentacije dok se ne definira njihova disciplinska situacija.

Pokrenuti disciplinski postupak za trojicu spomenutih igrača, za koju je zaduženo Disciplinsko povjerenstvo Argentinske ragbijaške unije.

Iako su poruke objavljene između 2011. i 2013. godine, iz Argentinske ragbi unije osuđuju svaki izraz mržnje i smatraju neprihvatljivim da oni koji ih izražavaju predstavljaju našu zemlju.

pablo matera tweet
Gornji tweet s google translateom: "Mržnja prema Bolivijcima, Paragvajcima itd. Rođena je od one sluškinje koja je jednom izgubila dlaku u vašoj hrani".

Ne znamo što ovo znači, zaboga, ali znamo da nije lijepo prema Bolivijcima ili Paragvajcima.

Matera je nakon objave izbrisao svoj Twitter račun, međutim na Instagramu je objavio ispriku.

Napisao je: „Imao sam težak period. Jako se sramim. Ispričavam se svima koji su bili uvrijeđeni zbog užasnih riječi koje sam napisao.

“U tom trenutku nisam zamišljao tko ću postati. Danas moram preuzeti odgovornost za ono što sam rekao prije 9 godina.

"Žao mi je svog tima i obitelji zbog trenutaka koje proživljavaju zbog moje akcije i hvala ljudima koji me vole na njihovoj podršci."

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr