RK NADA

Kako Engleska planira zaustaviti čarobnjaka Antoina Duponta

Ragbi Klub Nada, prije 34 dana

Kako Engleska planira zaustaviti čarobnjaka Antoina Duponta

Engleska mora pronaći način da obuzda Antoinea Duponta ako želi svladati Francusku u Le Crunchu u Twickenhamu u subotu, prema izborniku obrane Johnu Mitchellu.

Dupont je prošle godine imenovan igračem prvenstva, a sa odličnom igrom je nastavio i na Guinness Six Nations natjecanju, vodeći svoju stranu do pobjeda nad Italijom i Irskom.

Ovaj stroj od spojke je zaslužan za četiri zgoditka, a uz to je postigao i jedan svoj zgoditak što je rezultiralo pobjedom Francuza od 50 naprema 10 protiv Italije, a prije toga je držao konce za pobjedu od 15-13 u Dublinu protiv Irske.

Na pitanje kako će vladajući prvaci pokušati spriječiti Duponta da utječe na igru, Mitchell je rekao: “Zaustavite ga u trčanju, pretpostavljam! Može trčati!

Antoine Dupont
Antoine Dupont - Francuska spojka je do sada briljirala u svim segmentima igre

“On je stvarno dobar igrač koji voli utjecati na igru ​​i podupire to svojom psihičkom i fizičkom snagom. Ima dobru viziju i dobru percepciju o braničima s obje strane raka.

“Također donosi puno odluka u djeliću sekunde na temelju onoga što je pred njim. Ima dobar set vještina. Fizički je snažan i agilan.

„Moćan je i dobro se snalazi. Radije zaobilazi braniče. Njegova igra podrške je bez premca na način koji sudjeluje bez lopte.

"Radujemo se što ćemo oduzeti ono što on ima."

Francuska još uvijek nije okusila poraz na ovogodišnjem prvenstvu i postala je bolja od Crvene Ruže, odnosno njihovog prošlog susreta na Guinness Six Nationsu, pobijedivši u Parizu 24-17.

S druge strane, Engleska je izgubila dva od uvodna tri susreta, sa Škotskom i Walesom koji su pobjedili Italiju.

Porazom od Walesa u Cardiffu Engleska je dopustila 14 kazni dok su zgoditci Josha Adamsa, Liama Williamsa, Kierana Hardyja i Coryja Hilla odveli Wales do pobjede od 40-24 na stadionu Principality.

No, unatoč njihovom visokom broju kazni nakon uvodne tri runde, Mitchell ističe kako Crvena ruža mora zadržati agresivan pristup izbjegavajući sučev zvižduk.

Eddie Jones i John Mitchell
Eddie Jones i John Mitchell trebaju smisliti kako pobijediti motiviranu Francusku

"Moramo poraditi na disciplini. Važno je da budemo puno pametniji u određenim situacijama", dodao je Mitchell.

"To je stvar osjećaja. Dolazi kroz povezanost i zajedništvo. Naporno radimo i doći će. U to nema sumnje – tajming će doći.

"Ali ni na jednu minutu ne želimo prestati igrati na rubu i prestati biti fizički. To je nešto u čemu uživamo i nešto čime se ponosimo.

"Nećemo odbaciti nešto što nam je stvarno važno, a to je u konačnici snaga koju možemo donijeti iz tjedna u tjedan."

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr