RK NADA

Izvješće Predsjednika Ragbi 59' - 2020

Ragbi Klub Nada, 21.12.2020

Izvješće Predsjednika Ragbi 59' - 2020

Kao i ranijih godina s dubokim osjećajem ponosa obavještavam vas o aktivnosti u prethodnoj godini, odnosno za razdoblje između dvije Skupštine t.j. od 28. 12. 2019 do 31. 12. 2020. god.

Nažalost zbog pandemije, ove godine nema našeg standardnog druženja, pa onda, a u skladu s odlukom uprave, naša izvješća šaljemo u elektronskom obliku. Tako smo bar pokrili formu.

Godina je krenila redovno, tako su na proslavu 50 godina RK Sisak 15. veljače, na njihovu svečanost bila tri naša predstavnika: Goran Galić, Milan Damir i Pijer Kovačević. Par dana kasnije 22 veljače održan je Splitski maraton na kojem su 21 km trčali naši članovi Bartul Lukšić, Branimir Kovačić, Dražen Petrović, Dalibor Starčević sa suprugom, Dalibor Vlastelica, a Derado je poslao suprugu. Tako je konkurencija i među našima bila velika.

Tradicionalna Plava noć Nade bila je na neki način u duhu veterana, jer ne samo što su Zoran Derado i Ranko Drobac bili glavni organizatori večeri već je i veteransko članstvo bilo naj mnogobrojnia populacija. Suvišno je govoriti o atmosferi i višestrukoj koristi koju Nada ima od ovog događaja.

Početkom ožujka već se osjećaju posljedice nadolazeće korone i kasnijeg Lockdown-a, tako da je naša predviđena utakmica s prijateljima iz Heildeberga odgođena, a kako danas stvari stoje ne znamo do kada.

Dana 21.3. zbog već uznapredovane zaraze uprava kluba organizira i obavještava članstvo o uvođenju skrbi oko starijih članova. Prijavilo se oko 30-tak mlađih članova, koji su se stavili na raspolaganje . Prva akcija bila je već 23. ožujka kada su se uključili u preseljenje bolnice s Križina, koja je postala kovid bolnica, na Firule. Sudjelovali su Vlado Ursić, Denis Puljiz, Dalibor Starčević, Pjer Kovačević, Ranko Drobac, Boško Sablić i Toni Zekan. Dan kasnije Ivo Relja preuzeo je brigu o snabdjevanju Vjeke Arambašića hranom i ljekovima. Kao što vidite klub funkcionira u svim situacijama.

Nažalost dana 23. svibnja iz doma za starije stigla je tužna vijest da nas je napustio naš član Igor Rogošić Kike, koji je tamo boravio par mjeseci. Dobri Kike nije bio aktivni igrač, ali nas je kao vozač autobusa vozio na mnogim našim putovanjima pa se s nama toliko zbližio da je već dugi niz godina bio naš redovni član. Mnogi smo ga ispratili na posljednji počinak.

Ugrabili smo korona pauzu i od 1. lipnja do 10 srpnja održali naš tradicionalni turnir o Balot „Branko Radić“. Bio je ovo XI put. Učestvovalo je 27 momčadi odnosno 115 igrača. Naši veterani imali su tri ekipe: Nadalina, R-59 i Fetivi, a u još tri momčadi bilo je naših članova. Pobjedila je momčad“ Patason“. Osim promocije imena Nada i ragbija uz dvije skupne večere naš klub je dobio i 8 pari novih balota, te nešto sitno za klupsku muzinu.

Zbog nesretnog virusa sve standardne aktivnosti bile su otkazane. Ipak fan shop funkcionira kao i do sada, istina trenutno nema boca vina, ali 50 komada u Trpnju je već flaširano, spremno za otpremu. Od drugih suvenira ima još balun privjesaka i standardne staklarije. U skladu s odlukama Kluba ove godine smo imali 134 člana. Članarinu su uredno platila 106 člana, a iz aktivne evidencije briše se njih 4.

Uprava je održala tri sastanka, ali u skladu s mjerama, stalno smo na telefonskoj vezi. EGORF je službeno odgođen za lipanj 2022. godine.

Veliki broj naših članova i dalje su djelatni u raznim strukturama Nade, RS Dalmacije, HRS, WR, muzeju športa, i u drugim udrugama Grada, pa tako svojim djelovanjem doprinose imiđu Kluba i ragbija.

Poštovane kolege zahvaljujem da ste mi vašom svesrdnom aktivnom suradnjom olakšali uspješno vođenje Kluba.

Svima vam želim sretan Božić i novu godinu uz najbolje želje vašim obiteljima, našoj Nadi, te ragbiju općenito. HVALA!

Predsjednik - Siniša Tartaglia

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr