RK NADA

IN MEMORIAM: Ante Stagličić - Stagla

Ragbi Klub Nada, 29.04.2022

IN MEMORIAM: Ante Stagličić - Stagla

U utorak, 26. travnja 2022. napustio nas je, u 74 godini života, diplomirani inženjer strojarstva Ante Stagličić, istaknuti član splitske i hrvatske ragbijaške obitelji.

U utorak, 26. travnja 2022. napustio nas je, u 74 godini života, diplomirani inženjer strojarstva Ante Stagličić, istaknuti član splitske i hrvatske ragbijaške obitelji. Prve sportske korake napravio je kao nogometaš NK Dalmatinac, da bi se 1967. godine pridružio splitskim ragbijašima. Za seniorsku momčad Nade igrao je u razdoblju od 1967. do 1973. godine. U tom razdoblju odigrao je 90 utakmica te postigao 76 zgoditka. Kao već izgrađeni sportaš, 1968. godine postaje standardni član državne reprezentacije za koju je igrao do 1974., odigravši ukupno 20 utakmica. Od jeseni 1972. zbog studija seli u Zagreb gdje se priključuje Ragbi klubu Lokomotiva. Osim nastupa za seniorsku momčad, u RK Lokomotiva od 1972. – 1974. te drugi puta od 1979. - 1982. obnaša i dužnost trenera.

Na turniru Europskog prijateljstva u francuskom Forbachu 1971., koji se niz godina igrao pod pokroviteljstvom francuskog predsjednika Georgesa Pompidoua, Nada u društvu 9 renomiranih europskih momčadi osvaja prvo mjesto, a Ante Stagličić, kao branič Nade, proglašen je najboljim igračem turnira.

Ovo međunarodno priznanje najbolje govori koje je izvanserijske kvalitete i igračke vrline Stagla posjedovao. Nakon povratka u Split 1982. godine, priključuje se veteranskoj sekciji Ragbi '59 za koju je upisao 14 nastupa. Kao vrstan inženjer i stručnjak bio je pokretač i izvršitelj značajnih projekata projektiranja i uređenja instalacija na objektu Staroga placa kojima je bitno podignuta kvaliteta sadržaja ovog sportskog objekta. Uvijek neiscrpne energije i duha, bio je uzor i primjer mnogim naraštajima splitskih i zagrebačkih ragbijaša koji ga pamte, ne samo kao odličnog suigrača i trenera već i kao istinskog prijatelja, vrsnog stručnjaka i savjetnika. Kao osobu od povjerenja, uvijek spremnog da nam svojim znanjem, vještinama te neizmjernom ljubavi pomogne u trenucima kad je to potrebno. Zbog svog nesebičnog i samozatajnog dugogodišnjeg rada, izuzetno su ga poštivali svi članova Kluba kao i brojne ragbijaške obitelji u zemlji i inozemstvu. Dok nam srca ispunjava praznina, tuga i bol, možemo biti ponosni što smo bili dio njegova plemenita života i što nas je sve skupa, svojom nesebičnom ljubavlju, ljudskošću i prijateljstvom učinio bogatijim, u prvom redu, boljim, plemenitijim ljudima i sportašima.

Stoga je splitski i hrvatski ragbi, ali i šport u cjelini, izgubio još jednog nesebičnog, vrijednog i istaknutog neimara.

Zbogom Inženjeru, tvoja igračka i stručna vještina, tvoja hrabrost, ljubav i plemenitost ostat će zauvijek u našim srcima.

RAGBI KLUB NADA SPLIT

Belin Petrinović Nada 30.04.2022

Jako emotivan i krasan, impresivno pedantan homage ocu mi i djedu pitcera istoimenog b.b.kluba, Čovjeku tutta forza u svom filmu, strasnog ribara i moreplovca ! HVALA NAJLJEPŠA Upravi kluba na podrobnom osvrtu, suigračima i kolegama koji su sudjelovali u njegovom Životu .. Tata, ispraćamo Te kako si i želio Počivaj u Miru - Nada Belin Petrinović


Dan Johnson prije 168 dana

From Uk, now Townsville Australia, as a geologist and lover of rugby, I appreciated the tribute. Rugby, the game played in heaven.


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr