RK NADA

Implant Centar Frankić donirao defibrilator ragbi klubu "Nada" Split

Ragbi Klub Nada, 27.05.2023

Implant Centar Frankić donirao defibrilator ragbi klubu "Nada" Split

S ponosom objavljujemo da je Implant Centar Frankić donacijom defibrilatora postao partnerom RK Nada. Riječ je o automatskom vanjskom defibrilatoru (AED uređaj) koji u slučaju zastoja srca može spasiti nečiji život. Primopredaja uređaja organizirana je u novouređenim prostorima klinike koji se nalazi u Ulici sv. Spasa 5b u Splitu.

Na primopredaji defibrilatora na kojoj su uz stručno osoblje klinike prisustvovali i predstavnici kluba, predsjedniku Branimiru Kovačiću je uručen uređaj. Ovom hvale vrijednom donacijom RK Nada postaje dio globalne kampanje prevencije smrti kao posljedice srčanog zastoja.

Prema dostupnim podacima u Hrvatskoj je u porastu broj izvanbolničkih srčanih zastoja sa smrtnom posljedicom, a procjenjuje se da svega 5- 10 posto osoba koje dožive srčani zastoj preživi. Budući da se većina srčanih zastoja događa izvan bolnice, vrlo je važno da su automatski defibrilatori dostupni te da se što više zdravstvenih djelatnika, volontera i građana educira za postupak oživljavanja koji se provodi uz pomoć AED uređaja.

Srčani zastoj nažalost pogađa i sportaše u punoj snazi, a zahvaljujući Implant Centru Frankić ragbi igralište „ Stari plac“ postaje sigurnije mjesto za sve sportaše i brojne posjetitelje ovog kultnog mjesta.

RK Nada ovim putem se zahvaljuje gospodinu Dr.med.dent. Anti Frankiću i svim djelatnicima klinike koji uz svoje visoke stručne standarde na području : dijagnostike, implantologije, kirurgije, protetike, ortodoncije, parondontologije, estetike i opće stomatologije gaje i visoke društvene vrijednosti.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr