RK NADA

Hrvatska - Slovenija: Rugby Europe Conference 1 South

Ragbi Klub Nada, 05.11.2021

Hrvatska - Slovenija: Rugby Europe Conference 1 South

Nakon skoro dvogodišnje stanke, zbog epidemioloških razloga, hrvatska ragbi reprezentacija u okviru Prvenstva Europe skupina 1 Jug odigrat će u subotu 6. studenog na Starom placu u Splitu službeni susret protiv reprezentacije Slovenije.

U europskoj skupini 1 Jug u sezoni 2021/2022 pored Hrvatske i Slovenije natječu se još reprezentacije Cipra, Izraela i Malte. Unutar naše skupine dosad je odigran samo jedan susret između Slovenije i Malte 31.10 2021. u Ljubljani. Malta je pobijedila rezultatom 24:10.

Prije obustave natjecanja u proljeće 2020. hrvatska reprezentacija bila je vrlo uspješna, nanizala je 6 pobjeda uz jedan neodlučan rezultat. Posljednju utakmicu u okviru Prvenstva Europe naša reprezentacija je odigrala 19.10.2019. na Cipru kad je pobijedila istoimenu reprezentaciju rezultatom 25:20. Nakon toga naša reprezentacija je odigrala samo jedan prijateljski susret i to 16.svibnja ove godine kad je u Sinju Hrvatska svladala Češku rezultatom 36:24.

Za susret protiv Slovenije naša reprezentacija se okupila u Splitu u srijedu 3. studenog. Na trodnevni mini ciklus priprema pozvano je preko 30 igrača od kojih će 23 nastupiti u subotu protiv izabrane momčadi Slovenije. Pored igrača koji igraju u hrvatskim klubovima u nacionalnom prvenstvu za Hrvatsku će ovaj put nastupiti Filip Perica i Alexander Bibić koji igraju u Francuskoj odnosno u UK.

U hrvatskom taboru vlada optimizam i svi igrači željno iščekuju početak susreta u subotu i nastavak natjecanja u okviru Prvenstva Europe. Budući će na Starom placu biti ograničen broj gledatelja ljubitelji ragbija mogu susret pratiti putem prijenosa uživo na poveznici: https://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe-live/ na stranicama europske ragbijaške federacije Rugby Europe. Susret će suditi Benjamin LOADER iz Austrije a funkciju delegata obavljat će Sebastien COTTREAU iz Švicarske.

Hrvatski izbornik Anthony Posa i njegov kolega iz Slovenije Tihomir Janković za subotnji susret prijavili su slijedeće momčadi:

Hrvatska: Miljak, Brečić, Perlain, Bibić, Brčić-Sušak, Perić, Rešković, Čorić, Lerotić, Jurišić, Pavlović, Perica, Grčić, Vlašić, Do. Plazibat, T. Fišić, Kordun, Munivrana, Jurčević, Galić, D. Fišić, Du. Plazibat, Dominko.

Slovenija: Rman, Pilko, Šercer, Gobec, Sajevic, Železnik, Puš, Magušar, Burnik, F. Matevž, Mihelič, Rezelj, Hribovšek, Okič, Medved, Jamnik, Fogec., Lazič, Z. Matevž, Nigerl

Split, 6.11.2021. Hrvatska – Slovenija

Igralište Ragbi kluba Nada - Stari plac 14,00 sati

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr