RK NADA

Hrvatska-Oxford University RFC u Dubrovniku

Ragbi Klub Nada, 05.04.2019

Hrvatska-Oxford University RFC u Dubrovniku

Hrvatska ragbijaška reprezentacija priprema se za posljednji susret ciklusa utakmica Prvenstva Europe, Skupina 1 Jug u sezoni 2018/2019.

Slijedeće subote 13.04.2019. Hrvatska reprezentacija gostuje na Malti gdje će u direktnom susretu s domaćinom odlučivati o pobjedniku Skupine 1 Jug . Trenutno Hrvatska i Malta imaju isti broj bodova sa tri upisane pobjede u dosadašnjem tijeku natjecanja. Već tradicionalno uoči proljetnog službenog ciklusa utakmica Prvenstava Europe Hrvatska ragbi reprezentacija ugostit će ove subote jednu od najstarijih i najpoznatijih amaterskih ragbi momčadi u svijetu Oxford University RFC. OURFC osnovan je daleke 1869.godine. U svijetu su posebno poznati rivalski susreti Oxford - Cambridge (tzv. Varsity match ) koji datiraju od 1872.godine. Za one malo znatiželjnije te iste godine odigran je prvi međunarodni ragbi susret u svijetu između Škotske i Engleske. Susreti ovih dviju najcjenjenijih i napoznatijih sveučilišnih ragbi momčadi od 1921. igraju se u hramu engleskog ragbija Twickenhamu, svake godine početkom prosinca. Za Oxford University RFC tijekom duge povijesti nastupalo je više od 300 državnih reprezentativaca iz desetak najkvalitetnijih svjetskih ragbi momčadi. Mnogi od njih postali su istinske legende svjetskog ragbija poput: Phil de Glanville, Joe Roff, Styrone Howe, Anton Oliver, Simon Halliday, David Kirk i Rob Egerton. Dobiti za protivnika u pripremnom periodu ovako izuzetno kvalitetnog i poznatog protivnika izuzetna je čast i privilegija. Ovo je peti susret između Hrvatske i Oxford University RFC. Prvi susret odigran je 2014. u Oxfordu, a slijedeća dva odigrana su 2015. i 2016. u Zagrebu a 2018. susret se igrao u Splitu. Gosti su dosad bili uspješniji, nakon neriješenog rezultata 14:14 u Oxfordu , nanizali su niz od tri pobjede, dvaput su nas porazili u Zagrebu te prošle godine u Splitu. Ove godine, u želji da ova lijepa sportska priča potakne razvoj ragbija u svim dijelovima hrvatske, susret se organizira u Dubrovniku u organizaciji Hrvatskog ragbijaškog saveza i našeg najmlađeg ragbijaškog kluba Invictusa.

Igrači Oxforda s našim će reprezentativcima uoči utakmice posjetiti i nekoliko osnovnih škola te odraditi treninge s djecom, dok će se u gradu održati i Kid’s Rugby dani na kojima će svi zainteresirani mališani moći pokazati svoje vještine te naučiti nešto novo. Iako relativno po godinama mlada momčad gosti igraju vrlo brz, moderan i efikasan ragbi. Ovo je još jedna prilika da naši reprezentativci pred važan susret s Maltom usporede svoje vještine i znanja s vještinama i stručnim znanjem jedne od najboljih svjetskih amaterskih momčadi. Studenti Oxfordskog sveučilišta najbolji su primjer kako se uz vrhunsko školovanje uz kvalitetnu organizaciju mogu postizati i odlični sportski rezultati.

Susret s Oxfordom na igralištu Lapad(Dubrovnik) koji počinje u 15 sati imati će i humanitarni karakter te će se utakmicom pomoći malenoj Dubrovčanki Gogi Knego, oboljeloj od cerebralne paralize, čija priča je potresla grad.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr