RK NADA

Hrvatska-Izrael u Zagrebu

Ragbi Klub Nada, 27.10.2018

Hrvatska-Izrael u Zagrebu

Nakon dvije uvjerljive pobjede u prva dva kola Europskog kupa nacija Hrvatska ragbijaška reprezentacija u Zagrebu se priprema za susret protiv Izraela.

Odličan start Hrvatske na početku ovogodišnjeg ciklusa uvjetovao je pozitivno ozračje i odličnu atmosferu u redovima naših reprezentativaca. Unatoč napornim i zahtjevnim treninzima, naši reprezentativci, izuzetno motivirani, ne štede se, već nastoje u svakom segmentu treninga dati svoj maksimum. Samo jedan je cilj u glavama naših igrača, jesenski dio natjecanja završiti sa tri pobjede i na čelu tablice skupine 1 Jug. Svog protivnika reprezentaciju Izraela dobro su upoznali kroz prošle cikluse utakmica u skupini Jug. Do sada smo s Izraelom igrali 4 puta i tri puta smo bili uspješniji. Pobijedili smo ih dvaput u Splitu 2014. i 2017. te na gostovanju u Netanyi 2015. Jedini poraz doživjeli smo na gostovanju 2016. također u Netanyi. Momčad Izraela vrlo je čvrsta i neugodna. Igraju fizički vrlo zahtjevan ragbi i sve dosadašnje utakmice iziskivale su maksimalan trud i koncentraciju naših igrača tijekom svih 80 minuta susreta. Ovogodišnje natjecanje započeli su porazom protiv Malte na domaćem terenu u Netanyi, prošle subote. Rezultat 14 :21 za Maltu govori o vrlo čvrstoj i relativno neizvjesnoj utakmici. Nakon uvijek neugodnog poraza kod kuće sada se moraju „vaditi“ u Zagrebu, ukoliko žele ostati u prilici, da se bore za visoki plasman u skupini. Ipak vjerujemo da će Pryimak i društvo još morati pričekati sa prvom pobjedom na hrvatskom tlu te da će naš kapetan Nik Jurišić znati odvest hrvatsku momčad do pobjede u ovom susretu. Za razliku od sastava koji je igrao u Splitu protiv Cipra, na raspolaganju izborniku Jelaviću, u Zagrebu, neće biti pouzdanih Newtona i Miljka a sastavu se priključuju Josh Brajković, Marko Buljac i splitski div Luka Perlain.

Iznijeto upućuje da ćemo u 15 sati u subotu na igralištu NŠC Stjepan Spajić svjedočiti još jednom uzbudljivom i zanimljivom susretu. Vjerujemo da će naša reprezentacija uz podršku brojnih zagrebačkih kao i ljubitelja ragbija iz cijele zemlje stići do nove značajne pobjede.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr