RK NADA

Hrvatska - Izrael 2019.

Ragbi Klub Nada, 11.10.2019

Hrvatska - Izrael 2019.

Ove subote započinje novi ciklus Prvenstva Europe Skupina 1 Jug s utakmicom Hrvatska-Izrael koja se igra u Zagrebu NŠC Stjepan Spajić s početkom u 14:40.

Nakon odlično odigrane prošle sezone koju smo završili bez poraza osvajanjem drugog mjesta u skupini, Hrvatska ragbijaška reprezentacija u novom ciklusu natjecat će se s reprezentacijama Cipra, Izraela, Malte i Slovenije.

Novi ciklus u društvu „starih poznanika“, naime, već nekoliko sezona ustalila su se četiri člana naše skupine: Cipar, Hrvatska, Izrael i Malta dok se peti mijenja ovisno o pobjedniku skupine 2 Jug.Borba za prvo mjesto skupini stalno se vodila u trokutu između reprezentacija Hrvatske, Izraela i Malte. Pobjednik skupine dobiva priliku da u play off-u razigrava s pobjednikom Skupine 1 Sjever za prijelaz u viši rang natjecanja.

O ovogodišnjim ambicijama hrvatske reprezentacije znat ćemo više nakon subotnjeg meča sa Izraelom. Ovo je šesti susret ovih reprezentacija unutar skupine Jug.Hrvatska je dosad bila uspješnija te upisala 4 pobjede i jedan poraz. Sve utakmice su bile vrlo izjednačene, dinamične, neizvjesne i uzbudljive.Tek su nijanse i detalji odlučivali o konačnom pobjedniku.Tako je bilo i na posljednjem susretu u Zagrebu prošle godine. Hrvatska je u posljednjoj minuti osigurala pobjedu rezultatom 19:16.

Hrvatska reprezentacija na okupu je od prošlog petka. Nakon prošlo nedjeljne lekcije ragbija dobivene u Oxfordu, izabranici Milana Jelavicha još su više motivirani da se pred domaćom publikom u Zagrebu pokažu u najboljem izdanju.Nadamo se da će i ovaj put pronaći put do pobjede nad vrlo čvrstom i upornom momčadi Izraela.

Hrvatski ragbijaški savez i hrvatska ragbi reprezentacija oduvijek su bili promotori pozitivnih akcija i inicijativa u našem društvu.

Ovom utakmicom podržava se inicijativa Britanskog veleposlanstva #BeyondPlastic kojom se želi skrenuti pažnju na očuvanje okoliša te smanjenje korištenja jednokratne plastike i plastične ambalaže.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr