RK NADA

HARK Mladost - RK Nada: Kup Hrvatske 2021. polufinale

Ragbi Klub Nada, 22.04.2021

HARK Mladost - RK Nada: Kup Hrvatske 2021. polufinale

Samo tjedan dana nakon finala Prvenstva Hrvatske, ragbijaše Nade i Mladosti ove subote čeka novi veliki izazov. Voljom ždrijeba, ovaj put u Zagrebu, ponovno ćemo gledati susret ovih momčadi u polufinalu Kupa Hrvatske.

Dok se u ragbijaškoj javnosti još vrte dojmovi i analize izvanredno dinamične i zanimljive prošlotjedne utakmice u Splitu, igrači i vodstva obje momčadi već se spremaju za novi okršaj na zagrebačkom Krtičnjaku.

Kako zbog epidemioloških mjera nije bilo prilike za posebnu proslavu osvajanja nove vrijedne titule, splitska momčad, svu pažnju poklanja polufinalnom susretu. Na krilima pobjede u državnom prvenstvu, napunjena optimizmom, momčad je svjesna da je čeka još jedan značajan izazov i vrlo zahtjevan susret.

Nakon nekoliko sezona propuštenih prilika upravo u polufinalnim utakmicama Kupa Hrvatske, momčad Nade silno je motivirana da ove sezone i u Kup natjecanju stigne do kraja. Realizacija ambicija i želja splitske momčadi ponajprije ovise o ishodu subotnjeg susreta.

Ragbijaši Galić i Perić
A. Galić vs I. Perić

Finale Prvenstva Hrvatske pokazalo je da momčad HARK Mladosti s jednakim pravom polaže ambicije za osvajanje trofeja. Iako sada već bivši prvak, branitelj naslova u Kupu svojim igrama i snagom momčadi već niz godina stalno dokazuje primjerenu kvalitetu te sposobnost osvajanja trofeja.

Zagrebačka momčad sigurno će na svom terenu svim snagama nastojati pobijediti velikog rivala i uzvratiti mu za poraz u Splitu. Sigurni smo da će to biti još jedna sportska predstava za pamćenje, gdje će se tijekom svih 80 minuta voditi neprestana borba između aktera koji su obilježili hrvatski ragbi u posljednjih nekoliko sezona.

Ragbijaši Dominko i Vlajčević
G. Dominko vs. M. Vlajčević

Pomalo u sjeni derbija na Krtičnjaku, istog dana također u Zagrebu, u drugom polufinalnom susretu snage će na Rudešu odmjeriti momčadi Zagreba i Sinja.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr