RK NADA

Francuskoj dodijeljena pobjeda nad Fidžijem nakon otkazane utakmice zbog Covid-19 bolesti

Ragbi Klub Nada, prije 64 dana

Francuskoj dodijeljena pobjeda nad Fidžijem nakon otkazane utakmice zbog Covid-19 bolesti

Francuska je nagrađena pobjedom nad Fidžijem od 28:0 i bonus bodom nakon što je u nedjelju otkazana utakmica Jesenjeg kupa nacija zbog pozitivnih slučajeva COVID-19, objavili su u utorak organizatori.

Nakon prošlotjednog otkazivanja utakmice Francuska protiv Fidžija, organizatori turnira Jesenjeg kupa nacija potvrdili su odluku da Francuskoj dodijele pobjedu od 28:0 s bonus poenom.

Navodno je pet igrača zaraženo. Pravila natjecanja jasno kažu da ako je momčad prvenstveno odgovorna za utakmicu koja se nije odigrala, pobjeda od 28:0 dodijelit će se momčadi koja je mogla odigrati utakmicu.

Sljedeći meč Francuske njihov je najteži test, protiv Škotske koja im je nanijela jedini poraz u Kupu šest nacija u ožujku.

Cijeli ragbijaški svijet želi zaraženim igračima Fidžija što brži oporavak kako bi bili u mogućnosti sastaviti konkurentnu momčad protiv Italije.

Jesenski kup nacija je nastao zbog Covid-19 bolesti i zamjena je za raspored s kraja godine koji obično uključuje ragbijaške divove južne hemisfere Novi Zeland, Južnu Afriku i Australiju.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr