RK NADA

Europski festival ragbijaša veterana u Splitu

Ragbi Klub Nada, 10.06.2019

Europski festival ragbijaša veterana u Splitu

Još samo nekoliko dana dijeli nas od početka jedne od najvećih sportskih manifestacija koje će se ove godine održati u Splitu. XV Europski veteranski festival započinje u četvrtak 13.lipnja 2019. a završava u ponedjeljak 17.lipnja 2019.

Nešto manje od 1000 sudionika provest će 5 dana u Splitu i Dalmaciji pod geslom „Zabava, prijateljstvo, bratstvo i obitelj!“

Splitski klub, po mnogočemu izuzetne sportske tradicije, koji ove 2019. godine slavi dvije važne obljetnice, 60 godina od osnutka kluba te 45 godina djelovanja veteranskog kluba Ragbi '59, na najljepši način, u društvu kolega iz 17 europskih zemalja te momčadi iz Argentine i Novog Zelanda obilježit će ove značajne obljetnice. Splitski ragbijaši uz potporu Grada Splita, Hrvatskog ragbijaškog saveza, Splitskog saveza športova , TZ Split i TZ Splitsko-dalmatinske županije učinit će sve da se gosti osjećaju ugodno te da im boravak u Splitu ostane u trajnom pozitivnom sjećanju, još jednom promovirajući grad Split i Dalmaciju kao značajnu sportsko-turističku destinaciju sa izuzetno bogatom kulturnom i povijesnom baštinom te poznatom i cijenjenom gastronomskom ponudom. Upravo iz tih razloga manifestacija je koncipirana u obliku festivala gdje pored sportskog dijela gosti imaju priliku što bolje upoznati običaje i tradiciju domaćina. Sportski dio održavat će se tijekom cijelog dana u petak 14. i nedjelju 16.lipnja na igralištu Ragbi kluba Nada tena pomoćnim terenima HNK Hajduk Split.

Festivali se u pravilu održavaju svako dvije godine, do 2012.god., svake parne a od 2013. održavaju se svake neparne godine. European Golden Oldies Rugby Festival (EGOR) namijenjen je veteranima ragbija, igračima iznad 35 godina starosti. Na splitskom festivalu kao i na svim dosadašnjim imat ćemo i znatan broj igrača starih preko 70 godina. O duhu festivala najbolje govore i tradicionalne festivalske nagrade gdje se ne dijele medalje s obzirom na plasman i rezultate momčadi već se nagrade dijele momčadima koje nabolje odražavaju duh veteranskog ragbija, najstarijim igračima, najtežim momčadima i igračima, najljepšim potezima i akcijama (momčadi i pojedinci) te najboljim fer play potezima. Cilj manifestacije je promocija ragbija kao sporta za sve uzraste te upoznavanje različitih zemalja, nacija, kultura te običaja i tradicija gradova domaćina. Tradicija održavanja Golden Oldies festivala u svijetu seže od 1979. godine kad je održan prvi svjetski festival u Aucklandu, Novi Zeland. Prvi europski festival održan je u Hertogenboshu u Nizozemskoj 1992.godine i do danas ih je održano ukupno 14.

Koliki ugled splitski klub ima u europskoj ragbijaškoj javnosti najbolje govori činjenica da su Ragbi klub Nada i Grad Split jedini u Europi u 37-godišnjoj povijesti EGOR Festivala dobili priliku da dvaput organiziraju ovu manifestaciju (prvi put 6. EGOR Festival 2002.god).

Povijest EGOR Festivala navedena je u donjoj tablici:

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr