RK NADA

Engleska 22-19 Francuska: Autumn Nations Cup 2020

Ragbi Klub Nada, 07.12.2020

Engleska 22-19 Francuska: Autumn Nations Cup 2020

Engleskoj je trebalo dodatno vrijeme da se odupre hrabrom otporu Francuske nakon pobjede od 22-19 pred 2.000 bučnih navijača na Twickenhamu.

Da ne budemo u zabludi, francuska B momčad u nedjelju je do temelja uzdrmala najboljih XV Engleske. Briljantnost Matthiea Jaliberta koji je dirigirao pozicijskom igrom svoje momčadi i hrabrost Les Bleusa potvrdili su, osim rezultata, da su oni bili stvarni pobjednici na Twickenhamu.

Njihova obrana i organizacija nosili su sva obilježja izvanrednog ragbi intelekta Shauna Edwardsa; pozornost na detalje prikazana u područjima kao što su brzi, kratki auti i skupovi koji su stvorili Engleskoj probleme na koje nisu mogli odgovoriti.

Shaun Edwards je engleski trener i bivši igrač ragbi lige, koji je trenutno pomoćni trener obrane Francuske. Edwards je najodlikovaniji igrač u povijesti ragbi lige, s 37 pobjedničkih medalja.

Obrana 12-1-2 koju je koristila Francuska donijela je dubinu do koje Engleska apsolutno nije mogla prodrijeti.

Owen Farell
Kapetan Engleske Owen Farrell je rekao da je propustio neke kaznene udarce koje "definitivno nije smio propustiti" - ovaj je osvojio Autumn Nations Cup 2020

Jedno je sigurno; Engleska postava koja je završila utakmicu izgledala je puno ambicioznije i učinkovitije s loptom u ruci od one koja ju je započela.

Bilo je nevjerojatno čuti pravo navijanje, obradu Sweet Low-a i neka ukusna amaterska mišljenja koja su odjekivala oko Twickenhama jednako jasno kao solo gitara Pink Floyda.

Ragbi koji nam je Engleska pokazala bio je naporan, dosadan i nimalo ne podsjeća na stil momčadi poput Exetera, Bristola i Waspsa. Engleska momčad je vođena strahom od neuspjeha, ali paradoksalno, upravo taj strah stvara nemogućnost pobjede sa stilom.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr