RK NADA

Dalmatinski derbi Nada-Sinj na Starom placu

Ragbi Klub Nada, prije 139 dana

Dalmatinski derbi Nada-Sinj na Starom placu

Treće kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam prvi ovogodišnji susret dalmatinskih prvoligaša. U subotu 17. listopada na Starom placu ragbijaši Nade dočekuju momčad Sinja, s početkom u 15 sati.

Nakon vrijedne pobjede u Zagrebu splitski ragbijaši u pozitivnom ozračju iščekuju subotnji susret. Željni da pred svojom publikom ponove kvalitetnu i angažiranu igru te snagu i moć pozitivnog momčadskog duha koji je ponovno zavladao u svlačionici splitske momčadi. Bez obzira u kojem sastavu istrčali na teren ponovno se osjeća ona glad za pobjedama i želja za stalnim dokazivanjem. Probudio se onaj generacijama splitskih sportaša njegovan splitski dišpet da u trenucima kad ti je teško, kad te muče ozljede i izostanci standardnih prvotimaca pronađeš pozitivnu energiju i cijelog sebe daš u ostvarenje zajedničkog cilja. U subotu, protiv sinjske momčadi, Nada će tražit potvrdu solidne igre i nastavak pozitivnih rezultata. Splitska momčad ove sezone ima želju da konačno nakon tri godine dohvati startnu jedinicu te finalni susret za prvaka ponovno dovede u Split. Da bi se te želje pretvorile u stvarnost nakon pobjede nad aktualnim prvakom u Zagrebu ove subotu treba ostvariti pobjedu nad standardno neugodnim lokalnim rivalom. Momčad Sinja nakon utakmice u finalu Kupa dobila je dva tjedna vremena da se pripremi za ogled u Splitu. Ove jeseni i oni muku muče sa kompletiranjem momčadi i stalnošću sastava. Bez obzira na iznijeto mladići predvođeni Markom Grčićem dat će sve od sebe u subotnjem susretu.

Susret dvaju dalmatinskih ragbijaških klubova tradicionalno je izazivao pažnju javnosti te je splitski klub, zbog veličine gledališta i mogućnosti osiguranja svih zaštitnih mjera, zatražio dozvolu od lokalnog stožera Civilne zaštite za prisustvovanje 200 gledatelja na subotnjem susretu.

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr