RK NADA

Cipar - Hrvatska: Rugby Europe Conference 1 South

Ragbi Klub Nada, 13.11.2021

Cipar - Hrvatska: Rugby Europe Conference 1 South

Hrvatska ragbijaška reprezentacija otputovala je na Cipar gdje će u gradu Paphosu odigrati svoj drugi susret Prvenstva Europe skupina 1 Jug.

Paphos, obalni grad s oko 40 000 stanovnika nalazi se na jugozapadu otoka Cipra. Godine 1980., Paphos je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog drevne arhitekture sačuvane u Arheološkom parku Paphos, a 2017. godine Paphos je izabran i za Europsku prijestolnicu kulture. Među blagom iskopanim u blizini Paphosa su izvanredno sačuvani mozaici Dioniza, Tezeja i Aiona, nakon 16 stoljeća pod zemljom; svodovi i špilje; grobnice kraljeva; stup za kojeg se govori da je za njega bio vezan i bičevan sveti Pavao, drevno kazalište Odeon ... Pored grada nalazi se međunarodna zračna luka Paphos druga je po veličini zračna luka u zemlji. Upravo u Paphosu hrvatska ragbi reprezentacija odigrala je svoj posljednji susret u okviru Prvenstva Europe prije obustave natjecanja zbog pandemije COVID 19. Bilo je to 19. listopada 2019. kada je Hrvatska pobijedila rezultatom 25:20.

Nakon prošlotjedne uvjerljive pobjede u Splitu nad reprezentacijom Slovenije, te priprema u Zagrebu, hrvatska momčad napunjena optimizmom s nestrpljenjem iščekuje susret protiv Cipra. Prethodne utakmice ovih momčadi, posebno one odigrane na Cipru, bile su vrlo dinamične, neizvjesne i krajnje uzbudljive. Tako je Hrvatska 16.5.2017. vrlo tijesno u dramatičnoj završnici pobijedila rezultatom 29:27 odigravši izvanredno drugo poluvrijeme nakon vodstva Cipra od 20:3.

I.J. Kordun Hrvatska
I.J. Kordun Hrvatska

Već spomenuti posljednji susret igran u listopadu 2019. također je završio u korist hrvatske momčadi nakon velike borbe i čestih izmjena vodstva obiju momčadi. Stručni stožer naše reprezentacije i ovaj put očekuje jednako tešku i uzbudljivu utakmicu. Pored standardnih tehničko taktičkih priprema Anthony Posa naglasio je važnost mentalne spremnosti igrača za vrlo dinamičan i zahtjevan susret. Vjeruje da su njegovi izabranici, pod vodstvom iskusnog kapetana Nika Jurišića, spremni za još jedan podvig na Cipru.

U subotnjem susretu na stadionu Stelios Kyriakides u Paphosu za Hrvatsku će nastupiti: Kordun, Čorić, Perlain, Bibić, Brčić-Sušak, Perić Rešković, Buljac, Lerotić, Jurišić, Vlašić, Perica, Grčić, Pavlović, Do. Plazibat, T. Fišić, Brečić, Bužančić, Ma. Miloš, Ž. Galić, D. Fišić, Du. Plazibat i Peršić.

Ljubitelji hrvatske ragbijaške reprezentacije mogu susret pratiti putem prijenosa uživo na poveznici: Cyprus v Croatia (rugbyeurope.eu) na stranicama europske ragbijaške federacije Rugby Europe

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference-1-south/cyprus-v-croatia/

Paphos, 13.11.2021.

Cipar – Hrvatska

Stelios Kyriakides Stadium – Paphos 15:00 sati

Segal. 11.04.2022

Bravo naši tako se bori za svoje boje.


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr