RK NADA

63. rođendan Ragbi klub Nada Split

Ragbi Klub Nada, 22.02.2022

63. rođendan Ragbi klub Nada Split

Ideja o osnivanju kluba rođena je na pijesku Bačvica, tada vrlo omiljenog kupališta splitske mladosti i studenata a realizirana formalno 23.2.1959. u okviru Sportskog društva Nada.

Tijekom minule 63 godine splitski ragbijaši svojom upornošću, trudom, hrabrošću te odanošću iskonskim sportskim i etičkim vrijednostima prigrlili su simpatije splitske sportske i ukupne javnosti. Od osnutka, inspiriran uspjesima svoje starije splitske sportske braće, u sredini koja je oduvijek gajila poseban senzibilitet prema sportu i sportskim uspjesima, rodila se težnja za dokazivanjem koja se godinama oplemenjivala stjecanjem novih znanja i vještina.

Godinama u vrlo oskudnim uvjetima ali uz ogromnu volju, čvrstoću karaktera, hrabrost te uz uvijek prisutni „splitski dišpet“ stvarani su čvrsti temelji danas najuspješnijeg hrvatskog ragbijaškog kluba te jednog od najuspješnijih splitskih sportskih kolektiva. Od prvog službenog susreta odigranog 1.12.1959. u Splitu protiv HARK Mladosti, dres kluba su nosile brojne generacije splitskih mladića a od prije desetak godina, također vrlo uspješno su im se pridružile i splitske djevojke.

Trofejna sala „Mihovil Radja“ koja nosi naziv po jednom od najistaknutijih članova splitskog ragbijaškog kluba koji je čitav svoj život kao dugogodišnji igrač, trener, predsjednik i splitski sportski funkcioner posvetio razvoju ragbija i splitskog športa prepuna je osvojenih trofeja, pokala i medalja od kojih ističemo:

Zbog impresivnih sportskih dostignuća i uspjeha NADA je nositelj brojnih hrvatskih i međunarodnih priznanja od kojih izdvajamo:

Klub sa sjedištem na kultnom Starom placu danas pripada skupini kvalitetnijih i uglednijih europskih amaterskih ragbijaških klubova. U klubu danas djeluje uspješna Ragbi škola, natjecatelji od 12 god do seniorskog uzrasta, ženska sekcija te jedna od najaktivnijih veteranskih sekcija u Hrvatskoj i Europi.

Miko 23.02.2022

Ragbi klub Nada '91 godine kao ni jedan Splitski sportski klub dala je preko 70 dragovoljaca...


Zoran Bilus 24.02.2022

Velika mi je cast sta sam jedan od osnivaca Nade i clan voljenog kluba od 23.02.1959


Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr