RK NADA

2.kolo PH u ragbiju RK Nada-RK Zagreb

Ragbi Klub Nada, prije 161 dan

2.kolo PH u ragbiju RK Nada-RK Zagreb

U subotu 23.9. s početkom u 15 sati na igralištu RK Nada igra se 2.kolo Prvenstva Hrvatske između domaće RK Nada i RK Zagreb. Početkom 20.stoljeća ove dvije momčadi su odlučivale o prvaku države dok su prošle sezone ova dva kluba osvojila 3. i 4. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Nadi je ovo prva utakmica ovog dijela sezone jer planirana utakmica 1.kola protiv RK Ljubljana na zahtjev slovenaca odgođena za 9.12 pa splićani bez uvodne utakmice kreću u prvenstveno natjecanje.

Od ove sezone Nadu kao trener vodi dugogodišnji kapetan Krešo Čorić koji će sada svoje liderstvo morati pokazati i van igrališta. Ove subote ga ne čeka lagan zadatak jer Zagreb pod vodstvom iskusnog Hrvoja Bartolića u Split uvijek dolazi motiviran i željan nadigravanja. Trajniji hendikep u momčadi Nade je neigranje ozlijeđenog otvarača Duje Plazibata dok reprezentativci Edi Dodoja i Ivan Bibić zbog poslovnih obveza ne mogu igrati u utakmici s Zagrebom.

Uz sve ove probleme vjerujemo da će Nada s trenerom Čorićem na čelu ipak uspješno započeti kampanju vraćanja pokala prvaka Hrvatske u vitrine nadine Trofejne sale „Mihovil Radja“.

U 2.kolu proširenog Prvenstva Hrvatske igraju još HARK Mladost-RK Ljubljana s početkom u 13 sati na igralištu HARK Mladost dok je RK Sinj ovo kolo slobodan.

U predigri seniora s početkom u 11 sati juniori RK Nada u prijateljskoj utakmici igraju protiv vršnjaka RK Rad iz Beograda dok se u nedjelju 24.9. s početkom u 13 sati na igralištu RK Nada igra se Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7 gdje će igrati 8 ekipa iz cijele Hrvatske.

Ragbi vikend zaokružuju i utakmice Svjetskog prvenstva u ragbiju RWC gdje nas u dvije kasnovečernje utakmice očekuju prave ragbi poslastice:

Subota 23.9.2023

Nedjelja 24.9.2023

Fotografija B. Rožman

Tvoja reakcija?

Komentiraj

* Obavezno polje
Komentar će biti objavljen nakon što ga odobri administrator.

Sponzori

Newsletter

Najnovije vijesti iz ragbija ravno u tvoj inbox!
Zrinsko-Frankopanska 17
21000 Split, Hrvatska
Telefon: 385 21 332 957
Fax: 385 21 344 817
© 2020 nada-rugby.hr