DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

REGIONALNA RAGBI LIGA RAGBIJA 7 ZA ŽENE

Ocjene: / 0
LošNajbolji 
Ragbijašice zenickog Ćelika pobjednice su prvog turnira Regionalne ragbi lige ragbija 7, u kojoj nastupaju igračice Nade iz Splita, Sarajeva, Beograda i Kruševca.

Na turniru, koji je se igrao u Zenici, najviše uspjeha imale su domaće ragbijašice koje su u prvom susretu pobijedile Nadu sa 5:0, a u drugom Sarajevo sa 14:0, Nada je bila uspješnija od Sarajevki sa 24:0, i tako zauzela drugo mjesto. Izvan konkurencije na turniru su nastupile druge ekipe Ćelika i Nade koje su pokazale odličnu igru, a nešto uspješnije je su bile igračice Ćelika II koje su pobijedile drugu ekipu Splićanki i igrale neriješeno 10:10 protiv Sarajeva.
Svi rezultati turnira: Ćelik I - Nada II 43:0 (24:0), Sarajevo - Ćelik II 10:10 (10:0), Nada II - Sarajevo 0:10 (0:10), Nada I - Ćelik I 0:5 (0:5), Ćelik II - Nada II 25:0 (20:0), Sarajevo - Nada I 0:24 (0:12), Nada 1 - Ćelik 2 10:0 (5:0), i Ćelik I - Sarajevo 14:0 (7:0).
Na tablici nakon prvog turnira Regionalne ragbi lige za žene vodi Ćelik iz Zenice sa šest bodova, druga je Nada iz Splita sa četiri boda, Sarajevo je treće sa dva boda, dok je Beograd bez bodova.


Nastupile su:
Nada I:
Petra Drušković, Ada Tanasković, Jelena Radović, Maja Gajica, Rea Jurić, Marija Malenica, Ana-Marija Cikojević, Nikolina Alajbeg, Vedrana Alajbeg i Antonia Fio.

Nada Split II:
Ivana Macan, Željana Šore, Ana Tokić, Dubravka Kovać, Ana Ćurak, Ivana Vučičić, Marija Dolić, Tina Nedeljković i Lucija Milin.

Trener Ante Olujić, pomočnik Kristijan Garac, tehniko Gordan Drašinac, a fizioterapeut bio je Mate Borozan.

Slijedeći turnir Regionalne ragbi lige za žene igra se 17.listopada u Beogradu.

http://zeragbi.blogspot.com/