DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbijašice Nade uvjerljivo na regionalnom tronu!

Ocjene: / 2
LošNajbolji 

j

Na posljednjem regionalnom turniru R-7 za žene u Derventi splitske ragbijašice potvrdile svoju dominaciju u novom regionalnom natjecanju.

 

 

 

 U konkurenciji djevojaka iz RAK Olimpije – Ljubljana, RK Gladijatori- Derventa, ŽARK Mladost- Zagreb te ŽRK Zagreb iz Zagreba, ragbijašice Nade upisale su sve četiri pobjede iz četiri odigrana susreta.
Djevojke pod vodstvom trenera prof. Nikole Denića u svemu su nadmašile svoju konkurenciju u Derventi.

Splitski sastav prikazao je vrlouvjerljivu i već prepoznatljivu igru. Neprelazna, čvrsta i dinamična obrana te vrlo brz, razigran i efikasan napad. U 4 odigrana susreta djevojke iz Splita postigle su ukupno 122 poena a primile tek 20 poena.
Ragbijašice Nade Franćeska Pleština i Tihana Žaja po ocjenama stručnog žirija zajedno su proglašene za najbolje igračice ovogodišnjeg regionalnog natjecanja.
Odlični rezultati u regionalnom natjecanju sigurno će pozitivno utjecati na sigurnost i ambicije djevojaka iz Splita pred nastavak sezone gdje ih očekuju dva turnira Prvenstva Hrvatske i borba za novu titulu.
Drugo mjesto u regionalnom natjecanju zasluženo su osvojile djevojke iz ŽARK Mladost. Treće su cure iz ljubljanske Olimipije, četvrto mjesto s tek nešto slabijom zgoditak razlikom osvojile su djevojke ŽRK Zagreb a posljednje mjesto pripalo je domaćim igračicama iz RK Gladijatori iz Dervente.

Rezultati turnira u Derventi:
ŽRK Zagreb – RK Nada 5-29
ŽAK Olimpija – ŽARK Mladost 5:17
RK Gladijatori – ŽRK Zagreb 0:10
RK Nada –ŽAK Olimpija 42:5
RK Gladijatori – ŽAK Olimpija 5:20
ŽARK Mladost - RK Nada 0:34
ŽAK Olimpija - RK Gladijatori 15:5
ŽARK Mladost – ŽRK Zagreb 17:0
RK Nada – RK Gladijatori 17:10