DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbijašice Nade - pobjednice ženskog regionalnog turnira u Splitu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Splitski međunarodni ženski R-7 turnir od ove godine nosi naziv Memorijalni turnir Milan Stamenov – Miki u spomen na dugogodišnjeg fizioterapeuta i plemenitog duha brojnih generacija splitskog kluba.

 

 

 

 
Međunarodni ženski turnir Split 7's od ove godine postaje Memorijalni turnir Milan Stamenov – Miki. Turnir ulazi u sustav ženskih regionalnih turnira u ciljuunapređenja ragbija među djevojkama.
Na turniru je sudjelovalo ukupno 6 klubova iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije: RK Gladijatori Derventa, RK Nada Split, RK Olimpija – Ljubljana, RK Podgorica – Podgorica, ŽARKMladost i ŽRK Zagreb iz Zagreba.

Ugodno toplo cijelo popodne, gledatelji su mogli uživati u spoju razigrane mladosti i djevojačke ljepote. Djevojke su pokazale zavidnu umješnost i solidne vještine, uvijek atraktivne, nepredvidljive ali i fizički zahtjevne ragbijaške sedmice.
U 11 zanimljivih susreta vidjeli smo mnoštvo lijepih, atraktivnih akcija i poteza. Spoj urođene ženske ljepote i gracioznosti učinili su ovaj sport još atraktivnijim i ugodnijim za gledanje.

Sa zavidnim žarom i smjelošću djevojke su hrabro ulazile u „rakove“, čvrsta obaranja, isprinteve. Poput lavica se borile za svaku loptu i branile svoj teritorij na igralištu.
Najviše vještine, znanja i uigranosti pokazale su domaće djevojke, ragbijašice Nade. One su danas u sva četiri odigrana susreta apsolutno dominirale nad svojim protivnicama.

Svoju nadmoć splitske ragbijašice pokazale su posebno u finalnom susretu protiv velikih rivalki ragbijašica ŽARK Mladosti. Djevojke pod vodstvom trenera prof. Nikole Denića finalni susret odigrale su vrlo angažirano.
Čvrste i agresivne u obrani te razigrane, odlučne i vrlo efikasne u napadu. Odlična interpretacija u finalu vidi se po konačnom rezultatu 38:0 za Nadu.

Pored finalistkinja pohvalili bismo ukupni nastup djevojaka iz ŽRK Zagreb i RK Olimpija. U ovom trenutku za njima malo zaostaju djevojke iz sastava RK Gladijatori te cure iz RK Podgorice.
Za pobjednički sastav RK Nada nastupale su: Franćeska Pleština- kapetanica, Tihana Žaja, Ela Kovačić, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Sara Buratović, Minea Matić, Ela Avramović, Anabela Bonačić-Vicić, Nikolina Điko, LauraBanovac i Ana Colić.

Konačan plasman :
1. RK Nada
2. ŽARK Mladost
3. ŽRK Zagreb
4. RK Olimpija
5. RK Gladijatori
6. RK Podgorica

Rezultati:
Grupa „A“

ŽRK Zagreb – RK Gladijatori 12:7
RK Nada - ŽRK Zagreb 42:7
RK Gladijatori – RK Nada 0:36

Grupa „B“

ŽARK Mladost – RK Podgorica 19:5 
RK Olimpija – ŽARK Mladost 10:26 
RK Podgorica – RK Olimpija 5:10

Polufinale:
RK Nada – RK Olimpija 54:7
ŽARK Mladost – ŽRK Zagreb 24:0

Za 5. mjesto
RK Gladijatori – RK Podgorica 12:10

Za 3. mjesto
ŽRK Zagreb - RK Olimpija 22:12

Finale. RK Nada – ŽARK Mladost 38:0