DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

PH u ragbiju 7 za seniorke i Sveučilišni Kup za studente se igra u subotu 4.6. u Splitu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Ulaskom u lipanj na ragbijaškoj sceni umjesto natjecanja u ragbiju 15 prelazi se na natjecanju u Ragbiju 7, olimpijskom sportu koji premijeru ima ove godine na Igrama u Rio de Janeiru.

 Ove subote 4.6.2016. s početkom u 14:30 na igralištu RK Nada igrati će se turnir PH u ragbiju 7 za seniorke uz sudjelovanje 4 hrvatska kluba: ŽRK Mladost, RK Nada, RK Sinj i RK Zagreb. Ovo je prvi od dva turnira koji se boduju za Prvenstvo Hrvatske. Drugi turnir će se igrati 18.6. u Sisku. Ragbijašice Nade pod vodstvom prof. Nikole Denića već duže vremena se intezivno spremaju  te ne kriju ambicije da se okite novom titulom Prvaka Hrvatske iako ekipa nije kompletna zbog par ozljeđenih igračica.

Istog dana u Splitu će istrčati i muški predstavnici tri hrvatska Sveučilišta( Split, Rijeka i Zagreb) natječući se za Sveučilišni Kup Hrvatske u ragbiju 7 za 2016.godinu. Najbolji studenti ragbijaši iz Svučilišta Split uz igrače domaćina Sveučilišta Zagreb trebali bi nastupiti na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016. od 11. do 15.7. kada je na rasporedu turnir u ragbiju 7. Na Sveučilišnim igrama očekuje se nastup 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i 250 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu.