DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Mađarska osvojila Split7s 2014

Ocjene: / 4
LošNajbolji 

j

Lijepo i oku ugodno poslijepodne na Starom placu. Osamdesetak mladih djevojaka iz 5 europskih zemalja nastupilo je na trećem izdanju splitskog turnira za žene u Ragbiju 7.

 

 

 

 

 


U 11 kratkih ali intezivnih susreta prikazale su dopadljiv nivo ragbijaške vještine. Moglo se vidjeti lijepih i atraktivnih poteza kojih se nebi postidjeli ni njihove muške kolege. Reprezentacija Mađarske bila je najuspješnija. Mađarice su pobijedile u finalu vrlo dobru ekipu splitske Nade. Oba sastava do finala su upisala po tri uvjerljive pobjede.
U borbi za treće mjesto sastale su se dvije solidne češke ekipe iz RC Havirova i RC Ricany.Uspješnije su bile djevojke iz RC Ricany. U utakmici za 5. mjesto Olimpija je pobijedila sastav BiH . Mađarice zasluženo nose trofej kući ali treba odati priznanje i djevojkama Nade koje su u prilično jakoj konkurenciji zasluženo osvojile drugo mjesto.

Nada: Tihana Žaja, Franćeska Pleština, Barbara Galić, Petra Drušković, Maja Gajica, Vedrana Alajbeg, Lucrezija Meštrov, Antonija Alajbeg, Ivana Alajbeg, Ivana Momčinović i Anamarija Cikojević.

Mađarska: Evelin Coleman, Katalin Murti, Gira Vitez, Helga Pap, Domina Pongrac, Anita Deak, Viviene Keary, Zofi Bata, Beatrix Soiroki i Sara Sandor

Rezultati:

Havirov-BIH 27 : 0  
Ricany-Olimpija 26 : 0
Nada-Havirov 38 : 0
Hungary-Ricany 38 :14
BIH-Nada 0 : 45
Olimpija-Hungary 0 : 30

Polufinala:

Nada – Ricany 26 : 12
Hungary – Havirov 40 : 5

Za 5. mjesto BiH – Olimpija 12: 17

Za 3. mjesto Ricany – Havirov 29:10

Finale Nada – Hungary 26:10