DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Vikend za ragbi 7 - novi olimpijski sport

Ocjene: / 3
LošNajbolji 

Ovog vikenda u Dalmaciji, točnije u Splitu i Sinju igraju se finalni turniri u ragbiju 7 za žene i muškarce


Atraktivnost, brzina, nadmudrivanje protivnika... ukratko opis ragbija 7 - inacice ragbija koja od 2016 postaje Olimpijski sport.

U subotu 25. svibnja 2013 na SC " I. Poljak i A. Alčić" s početkom u 12.00 sati igra se prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7 za muškarce. Domaćin prvenstva je RK Sinj a organizator RK Nada iz Splita. Osam momčadi prijavilo se za turnir: HARK Mladost, RK Zagreb, RK Nada, RK Vilani, RK Lokomotiva, RK Makarska rivijera, RK Sinj i RK Sisak. Raspoređeni u dvije skupine odigrat će ukupno 20 utakmica u borbi za naslov Prvaka Hrvatske u novoj izuzetno atraktivnoj olimpijskoj disciplini. Popularna ragbijaška „sedmica“ zahtijeva odličnu vještinu baratanja loptom te izuzetnu spremu igrača, a gledateljima je izuzetno zanimljiva zbog stalnih, nepredvidljivih obrata tijekom igre.

 

Svaka pojedina  utakmica predstavlja novi poseban  izazov i vrlo je teško predvidjeti konačan ishod odnosno pobjednika.  Zagrebačka Mladost brani prošlogodišnji naslov  prvaka i u prvom dijelu natjecanja ima na papiru lakši raspored,  u drugoj skupini trebalo bi biti neizvjesnije jer sve četiri momčadi  imaju šansu za osvajanje prva 2 mjesta u skupini koja osiguravaju nastavak natjecanja i borbu za prvaka.  Utakmice po skupinama i polufinalne utakmice igraju u trajanju 2x7 min dok se posljednje finalne utakmice za plasman igraju u trajanju 2x10 minuta.

Raspored grupa:

Grupa A

Grupa B

1

A1

MLADOST

2

B1

ZAGREB

4

A2

VILANI

3

B2

NADA

5

A3

LOKOMOTIVA

6

B3

MAKARSKA RIVIJERA

8

A4

SISAK

7

B4

SINJ

 

Oni koji u Subotu ne mogu u Sinj, mogu u ragbiju 7 uživati u nedjelju na Starom placu gledajući finalni turnir prvenstva Hrvatske za žene!

 

PH R-7 žene

Split,   26.05.2013.     Igralište RK Nada Split                 15:00

U nedjelju 26.05.2013. na Starom placu u Splitu odigrat će se drugi turnir prvog Prvenstva Hrvatske u Ragbiju -7 za žene. Na turniru nastupaju ekipe RK Nada, ŽARK Mladost i RK Zagreb. Na prvom „sniježnom“ turniru u Zagrebu prednost su stekle ragbijašice Mladosti koje su uz isti broj pobjeda ostvarile bolju razliku postignutih poena. Predstavnice splitskog kluba dugo su čekale prigodu da se u službenom natjecanju ogledaju sa rivalkama iz Mladosti te su silno motivirane da nadoknade razliku iz Zagreba i prvu titulu Prvaka Hrvatske osvoje na svom Starom placu. Turnir se igra dvokružno i započet će u 15:00 sati.

Dođite na Stari plac i bodrite naše cure te im tako pomognite u borbi za prvu titulu prvakinja Hrvatske!!