DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada osvojila peto mjesto u Rovigu

Ocjene: / 2
LošNajbolji 

j

U ponedjeljak rano ujutro ragbijašice Nade vratile su se sa turnira ragbija 7 iz Roviga u Italiji. Radi se o 16. izdanju međunarodnog ragbi 7 turnira „ Mirko Petternella“.

 

Slike možete vidjeti ovdje.

 

 

 Osim Nadinih djevojaka na turniru su nastupili i Benetton Treviso, Rugby Monza, Valsugana Rugby, Rugby Colorno, Zark Mladost, Valpolicella, Vicenza, Cus Bologna te Parabiago.
Podijeljenje u 2 grupe svaka je ekipa odigrala 4 utakmice te se iz toga dobilo finale u kojem je Benetton Treviso pobjedio Ragbi Monza sa 19 : 12.

 

Rezultati utakmica po skupinama:

Skupina 1:
Ragbi Klub Nada Split – Vicenza: 24 – 5
Cus Bologna – Monza Rugby: 0 – 45
Vicenza – Valsugana: 0 – 50
Ragbi Klub Nada Split – Cus Bologna: 21 – 12
Monza Rugby – Valsugana: 14 – 12
Vicenza – Cus Bologna: 10 – 0
Ragbi Klub Nada Split – Valsugana: 7 – 22
Vicenza – Monza: 0 – 40
Cus Bologna – Valsugana: 0 – 43
Ragbi Klub Nada Split – Monza Rugby: 0 – 22

 

Skupina 2:
Zark Mladost – Valpolicella: 19 -5
Colorno – Benetton Treviso: 14 – 19
Valpolicella – Parabiago: 15-10
Zark Mladost – Colorno; 0 – 22
Benetton Treviso – Parabiago: 41 -0
Valpolicella – Colorno: 0 – 52
Zark Mladost – Parabiago: 15 – 0
Valpolicella – Benetton Treviso: 0 – 48
Colorno – Parabiago: 47 -0
Zark Mladost – Benetton: 7 – 25

 

Iako nisu bile u najjačem sastavu ragbijašice Nade svoje su natjcanje završile na 5. mjestu sa dvije pobjede i dva poraza.

Tome su pridonijele: Ana-marija Cikojević, Petra Drušković, Antea Dedić, Tihana Žaja, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Nikolina Pivčević, Rea Jurić, Lucrezia Meštrov, Dubravka Kovač, Tina Nedeljković, Margarita Mratović te Antonija Alajbeg i to pod vodstvom trenera Ante Olujića i uz pratnju sportskog direktora Nade Luke Bjelanovića.

 

Konačan poredak izgleda ovako: Benetton Treviso, Monza, Valsugana Rugby, Rugby Colorno, Nada Split, Zark Mladost, Valpolicella, Vicenza, Bologna, Parabiago.

 

Uz ovih 10 seniorskih ekipa na turniru su sudjelovale i cure do 16 godina predstavljajuci 6 talijanskih regija: Emilia, Veneto, Lombardia, Piemonte, Lazio te Campania.

 

Ove godine turnir je imao i dobrotvornu svrhu pa je cjelokupni fond za nagrade doniran obiteljima zrtvama potresa te udrugama koje se bave teško bolesnom djecom. Vođeni tim primjerom i sudci su se odrekli svojih honorara u iste svrhe.

 

Osim turnira, djevojke iz Nade iskoristile su priliku te u Subotu popodne posjetile Veneciju što je samo dodatno uljepšalo ovo putovanje sa kojeg su se vratile bogatije za jedno lijepo igračko iskustvo koje će im sigurno pomoći u pripremama za prvenstvo Hrvatske.