DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Žene osvojile Regionalnu ligu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

Šestim turnirom, koji je igran u Splitu, završeno je prvenstvo Regionalne Ragbi Lige za žene. Najviše uspjeha imale su igračice splitske Nade koje su za sveukupno bile za korak bolje igračica zeničkog Čelika i zasluženo osvojile veliki pobjednički pehar.


Velika je to nagrada za mlade Splićanke i njihovog trenera Antu Olujića.

Tokom šest turnira i odigranih trinaest utakmica Spličanke su sakupile 35 bodova uz zavidan broj postignutih poena 201:35, drugoplasirana je ekipa Čelika iz Zenice sa 29 poena i skor razlikom 139:74, treća je ekipa Beograda sa osam poena, zatim slijedi Sarajevo sa sedam poena, uz dva turnira manje, i Ljubljana sa pet poena.

U «Regionalnoj Ragbi Ligi za žene» van konkurencije nastupile su ekipe NSA Bugarska, druga ekipa Nade i druga ekipa Čelika. Od ove tri ekipe najviše su pokazale Bugarke, koje su možda i najbolja ženska ekipa na Balkanu, i koje će se u idućoj sezoni najvjerovatnije priključiti u stalni sistem takmičenja zajedno sa još nekim ekipama koje su najavile učešće. Pokretanje ovog takmičenja probudio se interes u regiji za ženski «ragbi sedam» novi olimpijski sport.

Tablica:

Nada 201:35 -----35
Čelik 139:74 ----29
Beograd 22:172--- 8
Sarajevo 17:73 ---7
Ljubljana 30:44 --5
Van konkurencije igrale su ekipe: NSA Bugarska, Nada II i Čelik II.