DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbijašice Nade odlične druge na Milano RF 2015

j

Ragbijašice Nade jutros su se vratile sa Milano rugby festivala na kojem su među 12 ekipa osvojile odlično 2. mjesto!

 

 

 

 

 

 


Naše ragbijašice predvođene kapetanicom F. Pleština a pod stručnim vodstvom trenera Nikole Denića te direktora ekipe Pave Budimira, zasjale su još jednom ovog vikenda i pokazale da okosnica Hrvatske ženske reprezentacije unatoč mnogim problemima ima ozbiljne planove za nadolazeće prvenstvo Europe.

Na turniru s 12 ekipa svoj put do polufinala izborile su pobjedivši prvo prošlogodišnje finalistice Sirio 7s rezultatom 15:7, a potom Rugby Lodi rezultatom 20:5. U polufinalu odigrale su neizvjesnu, jaku i nimalo laganu utakmicu protiv švicarske ekipe Wildcats u kojoj su se gubeći 0:5 probudile i otele Švicarkama kartu za finale pobjedom  10:5.

U finalu Milano rugby festivala susreli su sa sa svojim starim poznanicama Ringhio Monza 7s. Iako sudeći po rezultatu to ne izgleda tako, ragbijašice nade pružile su odličan otpor i prikazale zajedno s ovim djevojkama lijepu formu ragbija sedam. Rezultat utakmice bio je 19:0 u korist djevojaka Ringhio Monza i ovim im putem čestitamo na osvojenoj tituli.

Čestitke i našim djevojkama:

Franćeska Pleština (c)
Tihana Žaja
Petra Drušković
Dubravka Kovač
Antea Dedić
Maja Gajica
Ana Marija Cikojević
Antonija Šećer
Sara Buratović
Anabela Bonačić Vicić
Ljiljana Bagarić
Lucrezija Meštrov

te stručnom stožeru:

Trener Nikola Denić
Vođe puta Pave Budimir
Fizio Milan Miki Stamenov

 

Napredak Nadinih ragbijašica vidi se i prema rezultatu ovog finala, jer su prije nepune dvije godine u finalu jednog drugog talijanskog turnira od istih ovih protivnica izgubile s puno većom razlikom. Zanimljivo je znati i da su djevojke Rugby Monza ovogodišnje finalistkinje talijanske serije A te da su dvije njihove igračice standardne reprezentativke Talijanske reprezentacije ragbija 7 koji se trenutno nalazi dvije skupine poviše Hrvatske.

Još jednom čestitke svima jer je ovo zadnji turnir klupske sedmice za ovaj dio sezone. A i sretno svim djevojkama koje su dobile poziv na širi spisak reprezentacije koja od sutra kreće sa svojim pripremama u Splitu.