DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Australija: NZ 19:18

Novi Zeland je u gostima pobijedio Australiju s 19:18, čime još uvijek ima teoretske šanse za obranu naslova pobjednika Triju nacija. Posljednji put u Sydneyju All Blacksi su slavili 2005. godine. Velika stvar za All Blackse bio je povratak ozlijeđenog Dana Cartera, jednog od najvećih igrača. Carter je u četvrtoj minuti pogodio iz kaznenog udarca, a uzvratio je Matt Giteau s dva kaznena udarca.

U 35. minuti Giteaua je pogodio za 9:3, a pred poluvrijeme i za 12:3. U nastavku su Giteau i Carter pogodili po kazneni udarac za 15:6 za Australiju.

U 65. minuti All Blacksi su postigli zgoditak, jedini na utakmici, (Ma'a Nonu), zatim i pretvaranje (Carter) za 16:15, te opet doveli susret u neizvjesnost.

No, tri minute kasnije Giteau je pogodio za 18:16. Dvije minute prije kraja Carter je pogodio kazneni udarac za konačnih 19:18.

Novi Zeland je u ovogodišnjem izdanju Tri nacije već prije bio svladao Australiju, ali je oba puta poražen od Južne Afrike, pa će do titule doći samo ako pobijede u preostala dva susreta (doma s Australijom i Južnom Afrikom), dok bi Južna Afrika trebala izgubiti barem jedan susret od Australije. 
Tablica: