DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Springboksi treci put zaredom

Južna Afrika, aktualni prvak svijeta, slavila je i u svom trećem susretu Tri Nacije čime je s maksimalnim učinkom zauzela prvo mjesto. Springboksi su nakon dvije pobjede nad All Blacksima bili bolji od Australaca s 27:19, a sad im predstoje susreti u gostima.
Australci su dobro otvorili susret. Adam Ashley Cooper je iskoristio propust obrane domaćih i u drugoj minuti doveo u vodstvo Australiju. Matt Giteau je zatim iskoristio pretvaranje, 7:0. Kasnije je Morne Steyn (čovjek koji je postigao sve poene u pobjedi JAR-a nad NZ) s tri kaznena udarca okrenuo na 9:7. Berrick Barnes je 'dropkom' vratio prednost Australiji 10:9, ali to je bilo sve što su Wallabiesi pokazali. Steyn je pogodio još jedan kazneni udarac, kasnije i drop zgoditak, uslijedilo je zatim zgoditak Victora Matfielda, 20:10.

Do kraja poluvremena Wallabiesi su dobili dva žuta kartona, pa su deset minuta bili s dva igrača manje. Matt Giteau je oborio i udario laktom u glavu Fourie du Preez koji nije bio u posjedu loptu, niti je pokušavao doći do nje. Richard Brown žuti je dobio jer je nepropisno oborio Brussowa.

Južnoafrikanci su u tom periodu pogodili kazneni udarac (Steyn). Steyn je u nastavku pogodio još jedan kazneni udarac za 26:10. Za Australiju zgoditak je postigao Giteau. Pretvaranje je pogodio isti igrac. Steyn je uzvratio još jednim kaznenim udracem za konačni rezultat, kojem je prethodio žuti karton Smitha koji je izbio loptu nogom iz ruku skupa Springboksa. Nervoza je učinila svoje.

Na njihovu sreću u tom su razdoblju Južnoafrikanci realizirali samo jedan kazneni udarac preko Steyna. Isti igrač je u drugom djelu još jednom pogodio kazneni udarac za velikih 26:10. Pokušali su se Australci vratiti nakon polaganja Giteaua, kojeg je sam realizirao.

No, nisu više ozbiljnije priprijetili, a Steyn je ponovno postigao tri poena za konačnih 29:17. Južna Afrika je tako u potpunosti iskoristila domaće susrete i sa stopostotnim učinkom nakon tri kola s pravom se pretvorila u prve favorite turnira, a ukoliko za dvadesetak dana svladaju Australiju i u gostima bit će jako blizu konacnom slavlju