DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

JAR : Novi Zealand 28:19

U drugom susretu Kupa Tri nacije, All Blacksi su odigrali s previše pogrešaka, te su poraženi od strane aktualnog prvaka svijeta Južne Afrike. Springboksi su slavili rezultatom 28:19 u Bloemfonteinu. Reputacija Novog Zelanda došla je tako u pitanje pred još jedan ogled s JAR-om, narednu subotu, opet u JAR-u, ali u drugom gradu - Durbanu.
SportNet o utakmici.
Naime, momčad Grahama Henryja izgubila je samo 10 od 68 internacionalnih susreta od kad ih on vodi (šest godina), s tim da nikad nisu poraženi više od dva puta po sezoni. Ove godine poraženi su dva puta u pet susreta, a preostalo im je još devet internacionalnih utakmica. Ako izgube u subotu bit će im to najlošija sezona u posljednjih šest, ali i vjerojatni gubitak titule Tri nacije.

Što se susreta s JAR-om tiće, domaći su bili puno bolji u prvih 40 minuta, pa probudeni Novi Zeland nije u nastavku uspio nadoknaditi zaostatak.

All Blacksi su poveli 3:0 kaznenim udarcem Donalda u četvrtoj minuti, no to je bilo sve što su prikazali u prvom dijelu. Tri minute kasnije Steyn je izjednačio, a u 18. minuti Pienaar je pogodio kazneni udarac i doveo Springbokse u vodstvo. U 26. minuti Južnoafrikanci su odigrali dobru akciju koju je utrčavanjem u prazan prostor završio Pienaar, 11:3. Isti igrač nije iskoristio pretvaranje, kasnije i "dropku". U 33. minuti Steyn je pogodio kazneni udarac za 14:3. Moglo je biti i još gore po NZ da se Pienaar nije ispromašivao, a kako se u 33. minuti ozlijedio kad je bio oboren, na poluvremenu je zamijenjen.

Početkom nastavka Steyn je pogodio kazneni udarac za 17:3. Probudili su se All Blacksi kada je u 48. Smith pobjegao obrani suparnika i postigao zgoditak. Pretvaranje je iskoristio Donald, kasnije je pogodio i kazneni udarac, 17:13. Steyn i Donald su pogodilo po još jedan kazneni udarac (20:16). Taman kad se činilo da bi Novi Zeland mogao okrenuti rezultat, napad je "mirisao" na realizaciju, ali loše su dodali. Južnoafrikanac Spies je nabio loptu naprijed, All Blacki su je uhvatili, ali je Weepu loše dodao, poklonio je loptu Fourieu koji je lagano postigao zgoditak za 25:16. Do kraja susreta Donald i Steyn su postigli po još jedan kazneni udarac.