DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Novi Zealand : Asutralija 22 : 16

U prvom susretu Kupa Tri nacije (natjecanja u kojem sudjeluju Novi Zeland, Južna Afrika i Australija) Novi Zeland je na svom Eden Parku u Aucklandu porazio Australiju s 22:16.
Wallabies (Australci) su na kraju prvog poluvremena vodili 13:10, no prednost nisu uspjeli zadržati u drugih 40 minuta. Da jesu bio bi to njihov prvi trijumf na Novom Zelandu nakon 23 godine!

SportNet najava i izvještaj sa utakmice.

Najbolji pojedinac susreta bio je Donald s pet pogoenih kazni i jednim pretvaranjem. Bio je to jedan u nizu međusobnih tvrdih, teških susreta, što je rezultiralo s mnogo pogrešaka.

Poveli su gosti u 4. minuti zgoditkom Barnesa. Giteau je pretvorio za 7:0. Iskorištenom kaznom istog igrača u 10. minuti bilo je 10:0. U 15. minuti Donald je pogodio kaznu za All Blackse. U 19. minuti još jedna kazna za Wallabies, za 13:3 pogodio je Giteau. U 26. minuti All Blacksi su nakon nekoliko naleta probili zadnju liniju Australije, zgoditak je postigao McCaw - 13:8. Za 13:10 pretvorio je Donald.

U nastavku se igralo jednako tvrdo, vrlo teško se probijalo. All Blacki poveli su po prvi put na susretu u 44. minuti kaznom Donalda. Do 16:16 došlo se samo iskorištenim kaznama, rijetko se tko odlučivao na aut ili pokušaj zgoditka u protivnikih 22 jer prolaza nije bilo. Najočitije je to bilo s australske strane koja je često i previše resprektirala velikog rivala. U 62. minuti All Blacksi su poveli 19:16 kaznom Donalda. Deset minuta kasnije Mealamu se probio u australski 22, Thorn je nastavio nalet, zaradio je kaznu koju je Donald pogodio za 22:16.

Strijelci: Australija 16 (Berrick Barnes zgoditak; Matt Giteau pretvaranje, 3 kazne); Novi Zeland (Richie McCaw zgoditak; Stephen Donald pretvaranje, 5 kazni).