DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Novi Zeland v Južna Afrika 33:6

Još jedna zanimljiva i nepredvidiva utakmica odigrala se proteklog vikenda na Jade Stadiumu (Novi Zeland) u sklopu natjecanja Tri Nations i pokazala odličnu igru Allblacks-a te čvrstu ali pomalo i umornu obranu Južnoafričke republike.

U prvom poluvremenu omjer snaga obje momčadi bio jednak tako da osim izvrsnih pretvaranja kaznenih udaraca s obje strane , ništa drugo posebno zanimljivo nismo ni vidjeli. Na odmor se otišlo s rezultatom 6:6.
Međutim u drugom poluvremenu momčad Novog Zelanda pokazala je svu svoju veličinu i jakost.

Nakon pada snage i koncentracije igrača JAR-a sredinom drugog poluvremena, Novi Zeland preuzima inicijativu i u 15 minuta postiže 3 zgoditka, dovoljna za uvjerljivu pobjedu.

U 67. minuti nakon odličnog proboja Rokocokoa, Brendon Leonard(spojka) postiže svoj prvi zgoditak za momčad Allblacks-a.
Zatim u 73. minuti nakon 9 faza Nick Evans (2. nastup za Novi Zeland) postiže zgoditak koji Carter uspješno pretvara.

I konačno nakon što je i sirena označila istek 80. minute Allblacksi postižu još jedan zgoditak preko Dana Cartera za rezultat 33:6 i time izbijaju na 1. mjesto na ljestvici u ovogodišnjem izdanju natjecanja Tri Nations.

O pobjedniku natjecanja odlučiti će slijedeća utakmica između Novog Zelanda i Australije ( u prošlom susretu pobijedila je Australija ) koju nestrpljivo iščekujemo.Špiro Matić