DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA – AUSTRALIJA 44:31

Osvrt na svjetsko prvenstvo

Nakon što su ih tri puta ispeglali All Blacksi Springboksi su se se iskalili na Wallabiesima i pregazili ih sa 44:31.

Podsjetimo u prvom ogledu ovogodišnjeg izdanja Tri nacije Wallabiesi su bili bolji od Springboksa sa 30:13, pa će se pobjednik ovog dvoboja odlučiti u posljednjem, trećem susretu koji će se odigrati opet u JAR-u, narednog vikenda.
Što se susreta koji se odigrao u subotu tiče Springboksi su na poluvremenu u Pretoriji gubili sa 28:24, ali su u nastavku uspijeli zakrpati rupe u obrani i stvoriti pritisak kojim su Wallabiese ugurali na njihovu polovicu terena.
Wallabiesi su iskoristili velike pogreške domaćih i postigli im četiri zgoditka u prvih 26 minuta, te poveli 26:17. Prvi je u drugoj minuti postigao D. Mitchell, ali je isti poništen nakon pregledavanja snimke, no ni minutu kasnije postigli su gosti zgoditka koji se brojio, W. Genia. Nakon pet minuta igre gosti su imali 14:0, a u 24. minuti postigli su četvrti zgoditak, plus bonus poen, dva je postigao J. O'Connor. Springboks nisu mnogo zaostajali te su postigli dva zgoditka, a prije poluvremena i treći. Ukupno sedam zgoditaka u prvih 40 minuta. Zgodicima F. Steyn i JP Pietersen domaći su preuzeli vodstvo u 51. minuti. Junak domaćih bio je Morne Steyn koji je pretvorio četiri puta, i realizirao dvije kazne.

Južnoafrička republika
Zgoditci - J Smith, G Steenkamp, P Spies, F Steyn, JP Pietersen
Kazne- M Steyn 2, F Steyn
Pretvaranja - M Steyn 4, B James


Australija
Zgoditci - W Genia, J O'Connor 2, D Mumm
Kazne - M Giteau
Pretvaranja - M Giteau 4