DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

SVJETSKO PRVENSTVO:UTAKMICE ZA MEDALJE

j

Nakon uzbudljivih polufinalnih ogleda sada nas očekuju utakmice za medalje. Prvo u petak 30.10. s početkom u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Londonu igraju Argentina i Južnoafrička Republika utakmicu za 3.mjesto.


 

 

 

 

Južnaafrika je u uzlaznoj formi i u polufinalu je tijesno izgubila od Novog Zelanda s 20:18 pa su im očekivanja velika iako za Springboke neće igrati spojka i kapetan Du Preez koji je bio jedan od ključnih igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva. Argentinci su dosta emotivno doživjeli 29:15  poraz od Australije i vjerujemo ako se oporave od tog šoka da mogu poniviti uspjeh iz 2007.godine kada u osvojili broncu. Pumama će nedostajati skoro cijela linija u odnosu na utakmicu s Australijom, u sastavu nema Hernandeza i Boscha, centarskog para koji izvrsno igrao na ovom prvenstvu, a nedostajati će još Imhof i Tuculet pa vjerujemo da će Južnaafrika svoje šanse tražiti forsirajući igru linije.

U finalnom susretu se sastaju dvostruki prvaci Novi Zeland i Australija, biti će to utakmica za sve ragbifile jer se sastaju dvije u ovom trenutku najjače reprezentacije svijeta. Obje reprezetnacije su igrali tri finala svjetskih prvenstava u kojima su dva puta bili uspješni, a ovo je prvo finale u kojem se međusobno nalaze. Novi Zeland nije odigrao lijepu utakmicu u polufinalnom srazu s Južnoafrikom, ali je ostvario cilj i ušao u finale. Australija je pokazala u polufinalu da su njihovi motori momčadi igrači treće linije skupa Fardy, Hooper i nevjerovatni Pockok koji izvrsno obaraju i u svakom otvorenom skupu za protivnika su u mogućnosti da „ukradu“ loptu koju onda australska linija na čelu Ashley-Cooperom i Mitchellom pretvori u zgoditak. All Blacks će sigurno odgovoriti bolje od Argentine  na te izazove i vjerujemo da su za nijansu bolji, a ukoliko ne bude kiše njihove vještine baratanja s loptom će biti presudni za njihovu dobru igru. Sve ulaznice koje su se prodavale po cijenama od 1500 pa do 7150 kuna su rasprodane pa će tako u subotu 31.10. s početkom u 17 sati svih 82 000 gledatelja na Twickenhamu prisustvovati povijesnom finalu  u kojem će jedna reprezentacija po prvi puta postati trostruki prvak svijeta u ragbiju.