DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

IRB player of the year - Magali Harvey

jRazgovarali smo sa trenutno najtraženijom djevojkom u svijetu ragbija, a u nastavku pročitajte što ona misli o tek završenom Svjetskom prvenstvu, svojoj tituli ali i mnogo više...

 

  


 

 

 

 

 


Po završetku Svjetskog prvenstva u ragbiju 15 za žene, IRB imenovao je i igračicu godine. U veoma tijesnoj konkurenciji tu titulu zasluženo je odnijela mlada talentirana kanađanka Magali Harvey. Svi oni koji do sad neznaju o kome se redi mogu pogledati video klikom na LINK.

Ime: Magali Harvey
Visina i težina: 165 /65
Datum rođenja: 16.08.1990.
Mjesto rođenja: Quebec
Mjesto prebivališta: Victoria, British Columbia
Nastupa za: Canada Women 7 & 15 (Reprezentacija Kanade)
Pozicija: Desno krilo
Broj dresa: 14

M. Harvey je ragbi upoznala u desetom razredu kada je njezina škola odlučila osnovati ragbi tim. U njenim sjećanjima prvi trening nije bio baš najbolji. Kući se vratila sa razbijenom usnom, no danas, to se pretvorilo u jednu sasvim drugačiju priču. Kao mala igrala je ragbi i nogomet, oba na visokom nivou, te se nije mogla odlučiti što je ono pravo dok sa reprezentacijom Kanade do 20 godina nije otišla na turneju te poznala koliko je izazovan ragbi na visokom nivou. Od tog trena sve je bilo jasno, ragbi je postao ono čime se želi baviti. Taj put doveo ju je do onoga što je danas - najbolja ragbijašica svijeta za 2014. godinu.

Magali, za početak ti čestitamo na osvojenoj tituli IRB Player of the year te na postignutom uspjehu tvoje reprezentacije (2. mjesto na Svjetskom prvenstvu).

Reci nam kako je probuditi se kao najbolja u onome što radiš?
Osjećaj je isti kao i svaki drugi dan osim što me ovo sve tjera da treniram jače i duže kako bi nastavila pomicati svoje granice. Nema stajanja.

Što finale Svjetskog prvenstva znače za Kanadu i reprezentaciju Kanade?
Biti u finalu sa Engleskom je definitivno uspjeh i veliko postignuće no poraz od njih daje cijeloj priči slatko kiseli okus jer na kraju nismo uspjeli potpuno ispuniti i završiti ono što smo počeli.

Tko na tebe i tvoju ragbi karijeru ima najveći utjecaj?
John Tait najviše je od svih utjecao na moju ragbi karijeru. On je trener moje reprezentacije, onaj koji me regrutirao u ekipu te mi omogućio da zaigram ragbi na najvećem nivou. Na manje ili više pozitivne načine, on nekako uvijek nađe put da me motivira i natjera da radim više i budem bolja.

Sada kada je sezona gotova, vjerujem da slijedi odmor. Planiraš li u budućnosti posjetiti Split / Hrvatsku?
Sada kada je sve ovo gotovo imam 2 tjedna pauze prije nego ponovo krećem s pripremama zajedno sa reprezentacijom Kanade u ragbiju 7. Dok sam još u Europi, provest ću tjedan u Španjolskoj a potom letim za Quebec kako bi provela tjedan dana u svom rodnom gradu. U budućnosti bi voljela posjetiti Hrvatsku i svakako ću prihvatiti tu mogućnost a do tada Vam šaljem pozdrave u Split.

I za kraj, reci nam imaš li kakvu poruku za djevojke koje se bave ragbijem i u tebi vide uzor?
Svakako. Želim im poručiti da ispituju svoje granice i sebe uvijek guraju preko njih, čak i kad postane neizmjerno teško, jer tek tada se može reći tko jako želi biti najbolji.

Ovim putem želimo još jednom čestitati Magali i njenom timu te joj poželjeti mnogo sreće u nadolazećim sezonama ragbija 7 i 15.

Predsjednik IRB-a, gospodin Bernard Lapasset, za Magali kaže kako je obasjala i upotpunila Svjetsko prvenstvo za žene svojom kombinacijom energičnog tempa, nedostižnog trčanja, bijesne obrane te savršene igre nogom. Mi uz to dodajemo kako je u svoj toj popularnisti i uspjehu i dalje ostala jako jednostavna i pristupačna djevojka, što je čini još većom zvijezdom.

 

Hvala Magali